Rubí reprèn la cooperació amb el Sàhara Occidental

La regidora de Cooperació ha visitat la Daira de Guelta per reactivar l'agermanament

Representants de municipis de la CCASPS visiten la Lluna vermella del Sàhara
Representants de municipis de la CCASPS visiten la Lluna vermella del Sàhara | Ajuntament de Rubí
Redacció
07 de març del 2023
Una delegació de l'Ajuntament de Rubí, encapçalada per la regidora de Cooperació, Elena Montesinos, es troba de visita als campaments de refugiats sahrauís per impulsar l'agermanament de Rubí amb la Daira de Guelta. Es tracta d'un viatge organitzat per la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) que ha portat representants polítics i tècnics de diversos municipis que formen part de l'entitat.

Montesinos s'ha trobat amb l'alcalde de la Daira de Guelta, Mohammed Ahmed, a qui ha entregat un obsequi institucional en nom de la ciutat. El viatge ha permès conèixer de primera mà la realitat del poble sahrauí i refermar el compromís del Consistori per reactivar l'agermanament amb la Daira de Guelta, "la millor manera d'incidir i millorar les condicions de vida d'aquestes persones", ha declarat la titular de Cooperació.

Al ple del mes passat, l'Ajuntament es va sumar a la declaració de la coordinadora amb motiu del 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica, un text que demana al govern espanyol que tingui una "actitud proactiva favorable a la realització d'un referèndum d'autodeterminació al Sàhara Occidental", i es denunciava la vulneració dels drets humans als territoris ocupats.