1 de 10
8-M

El moviment estudiantil talla els accessos de la UAB per la vaga feminista

El SEPC ha organitzat piquets al llarg de la jornada per "alterar la normalitat" del campus

Un dels accessos de la UAB tallat aquest matí pel SEPC | SEPC
per RubiTV.cat, 8 de març de 2023 a les 09:42 |
El moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona s'adhereix a la vaga feminista pel 8-M i s'ha organitzat per "alterar la normalitat" al campus durant tota la jornada. En aquesta línia, tots els accessos a la universitat es troben tancats des de les 7 h del matí i s'han desplegat piquets
  "El sistema capitalista patriarcal es troba en crisis, i sent-ne conscient, aprofita el context per retallar-nos drets", relaten des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en un comunicat. "En aquest context, l'educació es converteix en una d'aquestes eines per reproduir la dominació de classe, l'opressió del gènere i la divisió sexual del treball. Dia rere dia veiem com s'intensifiquen les violències masclistes dins les aules, i això sumat a la falta de perspectiva feminista als plans docents, la manca de protocols efectius i l'auge de l'extrema dreta, acaba formalitzant un espai molt hostil per a les estudiants", denuncien els universitaris.


 
Així doncs, des del SEPC reivindiquen la coeducació com a únic model que permetria aconseguir una educació "veritablement feminista". Un model que, insten, té com a objectiu dotar les estudiants d'esperit crític, d'apoderament i organització col·lectives, de resposta a les necessitats locals de cada context i, en síntesi, de les capacitats de poder transformar radicalment la societat. "Volem defugir de les apropiacions que han fet les institucions de la coeducació i resignificar-la", han sentenciat. 

 

Arxivat a:
Societat, vaga feminista, 8-M, UAB
Participació