1 de 10
Distinció

Rubí, distingida com a Ciutat de la Ciència i la Innovació

La ciutat ha passat a formar part de la Red Innpulso, d'intercanvi de coneixements i experiències en l'àmbit de la innovació

Fotografies exposades pel Festival La Nuu a la biblioteca | Localpres
per RubiTV.cat, Rubí | 13 de març de 2023 a les 11:33 |
Rubí ha estat distingida com a Ciutat de la Ciència i la Innovació per part del Ministeri d'aquest àmbit, per la seva "aposta en iniciatives transformadores basades en la innovació, pel seu model productiu basat en la sostenibilitat i per la creació d'oportunitats laborals", segons ha informat el mateix Consistori.

Així, Rubí serà un dels més de noranta municipis espanyols amb aquesta distinció. En aquesta convocatòria, s'hi han sumat també Algemesí, Castelldefels, Irún, Lugo, Puerto Real, Riba-Roja de Túria, Sagunt, L'Hospitalet de Llobregat i Vitoria-Gasteiz. La distinció es farà oficial el pròxim 13 d'abril, i el lliurament serà a Sagunt (País Valencià).


Per a l'alcaldessa, Ana María Martínez, aquesta distinció suposa un reconeixement per la feina feta i l'aposta per la innovació, però considera que "no ens hem de quedar aquí. Formar part d'aquesta xarxa ens ha de permetre aprofundir i millorar en aquest camp", i continuar creant "oportunitats als nostres veïns i veïnes".

La plataforma, també coneguda com a Red Innpulso, és un punt de trobada per definir polítiques locals basades en la innovació, en què les localitats que en formen part poden aprendre unes de les altres i compartir experiències. Un dels eixos d'acció de la iniciativa és el suport a petites i mitjanes empreses i a persones emprenedores en l'àmbit de la innovació. A Catalunya, ja hi ha diverses ciutats a la xarxa: Sabadell, Sant Cugat, Terrassa, Cerdanyola, Barcelona, Viladecans, Vilanova del Camí, Sant Feliu del Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Mataró, Gavà i Esplugues.

 

Participació