Una denúncia per maltractaments taca la candidatura de Veïns per Rubí

El PSC critica el fet de voler treure "rèdit polític" d'un presumpte cas de violència masclista

La seu de Veïns per Rubí
La seu de Veïns per Rubí | Marta Casas
Redacció
15 de març del 2023
Actualitzat a les 16:50h
Toni García continuarà encapçalant la llista de Veïns per Rubí, després que el partit li hagi donat el seu suport davant d'unes acusacions de maltractament per part de la seva exparella, de la qual es va divorciar "de manera amistosa" el passat mes de maig, que l'actual portaveu assegura que són falses. Concretament, la denúncia admesa a tràmit és per "maltractament físic i psicològic, amenaces de mort a ella i als seus fills i agressió sexual", i es refereixen a uns fets que presumptament haurien passat l'any 2015. Abans, el 2007, els Mossos d'Esquadra van anar una vegada a l'habitatge que compartien García i la seva parella arran d'una trucada d'un veí per una "discussió", però no hi va haver cap denúncia.

El portaveu i candidat de VR ha detallat com han estat els fets des que es va divorciar de la seva parella, el passat mes de maig, i que ha comportat un progressiu allunyament dels seus fills, com a "càstig per voler-me divorciar, de forma acordada, de la meva exparella"; moments d'acostament i també d'incompliments, per part de la seva exdona, del règim de visites establert arran de l'acord de divorci. El regidor afirma que la dona li havia demanat de tornar a estar junts, i que a l'agost li va demanar mantenir relacions sexuals, però que s'hi va negar. La dona, diu, es va encendre en saber que tenia un perfil en una aplicació de cites, i des de setembre els nens es negaven a anar amb ell els dies que li pertocaven. "Em diuen que no m'estimen, que he sigut dolent amb ells, que els he pegat i els he cridat; mentida", ha relatat.

El portaveu dels independents ha explicat que aquestes acusacions arriben "en un moment clau per a la seva trajectòria política". A més, García ha desmentit que s'hagi dictat contra ell cap ordre d'allunyament, ja que el jutge la va rebutjar, i ha anunciat que es querellarà per denúncia falsa: "Formo part d’una minoria de denúncies falses per maltractament que realment embruten la xacra de la violència masclista del nostre país".

El regidor i alcaldable de VR també ha manifestat ser "víctima a les xarxes socials de trols i perfils propers al PSC que estan esbombant que sóc un maltractador", i ha assegurat que amb aquesta estratègia "es pretén influir en aquestes eleccions d’aquest mes de maig". I és que la formació ha avançat que ha denunciat "diferents casos de possible corrupció davant de la Fiscalia i els Jutjats de Rubí", que en dos casos han comportat l'obertura de diligències.

El PSC critica el fet de voler treure "rèdit polític" d'un presumpte cas de violència masclista
Unes hores després de les declaracions de Toni García, el PSC ha emès un comunicat en què manifesta "la nostra sorpresa i el més absolut rebuig al fet d'intentar treure rèdit polític d'un fet tan greu i seriós com és un presumpte cas de violència masclista". Sense entrar a valorar els fets que han portat a fer aquestes declaracions, els socialistes diuen que "confien en la justícia" i esperen que aquest cas sigui tractat "en els espais adequats i amb el rigor que la família mereix", a més de demanar respecte per a la intimitat de les persones esmentades i especialment als menors.

García, en les seves declaracions, ha manifestat que té "testimonis  que la situen [la seva exparella] reunint-se amb l’alcaldessa i cap de llista del PSC de Rubí, Ana María Martínez, en més d’una ocasió, just en les dates de la meva denúncia".
 
Hi haurà ampliació