Docents de l'INS Torrent dels Alous reclamen solucions per cobrir les vacants d'algunes especialitats

Fa setmanes que alguns grups d'alumnes estan sense professor de català, matemàtiques o tecnologia

L'Institut Torrent dels Alous de Rubí
L'Institut Torrent dels Alous de Rubí | Marta Casas
Redacció
16 de març del 2023
Actualitzat a les 17:01h
El professorat de l'INS Torrent dels Alous de Rubí ha fet públic un comunicat, que han transmès al Departament d'Educació aquest dijous, per expressar el seu malestar per la no cobertura de les substitucions de diverses especialitats en els últims mesos al centre educatiu. Una situació que està essent la norma a tots els instituts públics del país, i que s'ha tornat insostenible.

Des que al mes de gener retornés l'hora lectiva i la incorporació del professorat als centres, les borses de diverses especialitats han quedat buides. Això ha generat "enormes dificultats" per cobrir substitucions pel professorat que està de baixa per diversos motius. Al Torrent dels Alous, en concret, hi ha hagut diversos grups sense professor de català durant nou setmanes, d'altres sense professor de matemàtiques durant un mes i mig i encara ara hi ha grups sense professor de tecnologia, des de fa dues setmanes.

La situació "perjudica enormement els aprenentatges de l'alumnat afectat", i per tal de minimitzar l'impacte, alguns professors del centre estan assumint les tasques del professorat absent, de manera altruista, fora del seu horari lectiu i sense cap mena de retribució o compensació econòmica.

Els docents consideren "absolutament impresentable" que el Departament d'Educació no hagi estat previsor davant d'aquesta situació i que, un cop se l'ha trobada, hagi estat incapaç de reaccionar i trobar-hi solucions, "deixant soles les direccions i els i les docents": l'única solució sigui confiar en el voluntarisme del professorat, cosa que és "totalment inacceptable" per a aquest grup de professors. A més, expliquen que en molts casos la tasca de recerca de professorat per ocupar les vacants acaba recaient en el mateix professorat, ajudant les direccions dels centres.

Aquest "cúmul de despropòsits", com ho anomenen els professors de l'INS Torrent dels Alous s'afegeix a la "ja precària situació dels centres" i el "poc respecte que aquest Departament té per nosaltres, per l'alumnat i per la nostra feina", asseguren, i assenyalen que quan en un sector hi ha dificultats per trobar treballadors és perquè les condicions no són atractives per a part de la població, cosa que és "responsabilitat directa" del Departament.