1 de 10
Jutjats de Rubí

Els Jutjats de Rubí disposaran d'un espai d'atenció a la víctima de violència

L’objectiu del pla de millora i adequació d’espais és que a mig termini totes les seus amb VIDO disposin d’espais òptims i d’una sala específica per a les víctimes

El prototip d'espai d'atenció a la víctima per als Jutjats | Govern/Justícia
per RubiTV.cat, Rubí | 16 de març de 2023 a les 18:41 |
Els Jutjats de Rubí tindran un espai d'atenció a la víctima de violència abans de 2025. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, durant la presentació del Pla d’adequació i millora d’espais i usos per a l’atenció a la víctima, que preveu fer actuacions de millora a un total de 46 seus judicials.

Així, el Pla incorpora per primera vegada un prototip de sala d'espera i atenció a les víctimes, i tres intervencions clau: adequació dels espais físics, la millora dels recorreguts interns per a víctimes i detinguts, i l'actualització dels protocols organitzatius. L'objectiu, per a Ubasart, és "vetllar per a què les víctimes se sentin acompanyades, protegides i ben ateses".


En total hi ha 51 equipaments amb atenció a les víctimes de violència masclista - jutjats VIDO pròpiament o jutjats de primera instància i instrucció amb funcions VIDO -, i es faran treballs d'adequació en un total de 46 seus, descartant només aquelles que ja tenen previst un trasllat o unes obres a curt-mig termini, com ara Tremp, Falset, Santa Coloma de Farners, Martorell i Tortosa.

D'aquestes 46 seus, deu no disposen de sales específiques per a víctimes, tot i que sí que tenen sales polivalents: a més de Rubí, aquesta situació es dona a Figueres, Olot, Ripoll, Blanes, Puigcerdà, Cervera, Solsona, Vielha e Mijaran i Valls.


El 71,5 % de les persones ateses al 2022 per l’Oficina d’Atenció a les Víctimes de Violències eren dones víctimes de violència masclista.

 

Participació