La comunitat gallega de Rubí, a través de la
Irmandade Galega, ha recuperat aquest diumenge la tradicional
Matanza do Porco, després de tres anys d'absència a causa de les restriccions sanitàries per la
pandèmia. Més de 200 persones van gaudir d'un dinar a base de carn de porc,
cachelos (patates) i fruita per postres.
Més de 200 persones a la Matanza do Porco de la Irmandade Galega de Rubí Foto: Cedida
Cuiners de l'entitat van preparar la carn del porc per a més de 200 persones Foto: Cedida
Després de dinar, l'entitat va servir la
queimada, una beguda a base d'aiguardent, fruites, sucre i cafè, per fer baixar el dinar. I com no podia ser d'una altra manera, el
grup de gaiters es va encarregar d'amenitzar la sobretaula amb la música tradicional gallega.
La preparació de la queimada és tot un ritual Foto: Cedida
El grupvde gaiters de la Irmandade Galega fa ballar els assistents Foto: Cedida