La CUP sol·licita la documentació del cas Brian Rios a Interior

El diputat Xavier Pellicer ha anunciat que ha demanat informació sobre onze casos de mort sota custòdia policial

Una manifestació per exigir que s'investigui el cas de Brian Rios
Una manifestació per exigir que s'investigui el cas de Brian Rios | Cedida
21 de març del 2023
La CUP ha entrat una sol·licitud de documentació del cas Brian Rios, el jove colombià que va morir en dependències policials a Rubí el passat 21 d'agost. Segons consta a la petició que ha fet el diputat Xavier Pellicer, i com recull un article de Crític, onze persones han mort sota custòdia dels Mossos d'Esquadra des de l'any 2016.

"En sis dels casos no hi ha hagut cap tipus d'informació pública per part del Departament d'Interior malgrat la gravetat de les informacions", afirma Pellicer, cosa que motiva aquesta petició de documentació. Tots els casos, els 11, han acabat amb arxiu, tant per part de la investigació interna com per part dels tribunals.

En concret, la formació sol·licita tots els expedients interns oberts pel Departament d'Interior sobre aquests casos, atenent la necessitat de control parlamentari del Govern, els procediments judicials que es van obrir en els diversos casos, la documentació que hi va aportar i les sol·licituds i peticions fetes per Interior; i els protocols d'actuació, de comunicació amb la família i acompanyament i d'investigació quan es produeix una mort en custòdia policial.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">Per tot això, la <a href="https://twitter.com/cupnacional?ref_src=twsrc%5Etfw">@cupnacional</a> hem sol·licitat al Departament d&#39;Interior tota la informació d&#39;aquests casos i quins protocols d&#39;investigació, actuació i acompanyament tenen les famílies afectades. <a href="https://t.co/Kzxt9IP9cp">pic.twitter.com/Kzxt9IP9cp</a></p>&mdash; Xavi Pellicer (@XaviPalli) <a href="https://twitter.com/XaviPalli/status/1636698598027976706?ref_src=twsrc%5Etfw">March 17, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>