1 de 10
Premis VOC

«Ara crema», de Núria Gascón, millor documental als VOC 2023

El Jurat premia la cineasta de Rubí per "una proposta valenta i arriscada que aconsegueix dir molt en molt poc"

Fotograma del curt «Ara crema» | FIlmin
per Marta Casas, Rubí | 21 de març de 2023 a les 08:22 |
La cineasta de Rubí Núria Gascón ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt Documental dels Premis VOC, organitzats per Òmnium Cultural, amb Ara crema, per "una proposta valenta i arriscada que aconsegueix dir molt en molt poc", com ha informat l'entitat a través del seu compte de Twitter. 

Ara crema és un curt rodat amb material fotogràfic familiar i videogràfic de l'arxiu personal de l'autora i entre el març i l'abril de 2019, durant la mudança on es va cremar el sofà que protagonitza el vídeo, i muntat l'abril del 2020, en ple confinament. El curt va ser guanyador del primer Festival Confinat de Cinema Experimental i dels Premis Fada de la Fundació Vicki Bernadet, entre d'altres. També es va poder veure a l'edició dels Premis Arkam (Els Òscars del Vallès) de l'any 2021.

Gascón és graduada en Imatge per l'Escola de Mitjans Audiovisuals (2013), i després de viure i treballar durant dos anys a Alemanya i Àustria, torna a Barcelona per estudiar el grau de Direcció de Fotografia a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (2019).

 

Participació