«Ara crema», de Núria Gascón, millor documental als VOC 2023

El Jurat premia la cineasta de Rubí per "una proposta valenta i arriscada que aconsegueix dir molt en molt poc"

Fotograma del curt «Ara crema»
Fotograma del curt «Ara crema» | FIlmin
Marta Casas
21 de març del 2023
La cineasta de Rubí Núria Gascón ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt Documental dels Premis VOC, organitzats per Òmnium Cultural, amb Ara crema, per "una proposta valenta i arriscada que aconsegueix dir molt en molt poc", com ha informat l'entitat a través del seu compte de Twitter. 

Ara crema és un curt rodat amb material fotogràfic familiar i videogràfic de l'arxiu personal de l'autora i entre el març i l'abril de 2019, durant la mudança on es va cremar el sofà que protagonitza el vídeo, i muntat l'abril del 2020, en ple confinament. El curt va ser guanyador del primer Festival Confinat de Cinema Experimental i dels Premis Fada de la Fundació Vicki Bernadet, entre d'altres. També es va poder veure a l'edició dels Premis Arkam (Els Òscars del Vallès) de l'any 2021.

Gascón és graduada en Imatge per l'Escola de Mitjans Audiovisuals (2013), i després de viure i treballar durant dos anys a Alemanya i Àustria, torna a Barcelona per estudiar el grau de Direcció de Fotografia a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (2019).