1 de 10
rubí jove

Rubí Jove ja té a punt la programació de primavera 2023

Les propostes de l'espai jove de la ciutat arrenquen passada la Setmana Santa

L'Espai Jove Torre Bassas és el centre de les activitats juvenils a Rubí | Lali Puig
per RubiTV.cat, Rubí | 21 de març de 2023 a les 10:36 |
L'Espai Jove Torre Bassas ja té a punt la programació de primavera, que arrencarà aquest mes d'abril, amb tallers setmanals i propostes que posen l'accent en la salut juvenil, física i emocional, i en l'orientació laboral i formativa.

La programació inclou totes les activitats programades pels col·lectius de joves vinculats a la Torre Bassas i les programades pel Servei de Joventut, fins al mes de juny.

Salut juvenil física i emocional

Aquest trimestre s'han programat tallers de gestió de les emocions, sexualitat, drogues i consums responsables. Així, hi haurà un taller per reflexionar sobre la percepció del propi cos, titulat Xarxes socials i la relació amb el nostre cos (19 d'abril), Consumeixo normal, per interpel·lar sobre el consum de substàncies com l'alcohol i el tabac (24 de maig) i Jocs de taula i emocions, que guiarà els joves en el procés d'identificar i connectar amb les emocions a través del joc.

Al voltant de la sexualitat, s'han programat tres Converses amb Irene (18 d'abril, 16 de maig i 13 de juny) i el taller Hola, genitals, encantat/da de conèixer-los (16 de juny). 


Finalment, i pel que fa al consum de drogues, la biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà l'exposició Controles?, del 10 de maig al 7 de juny, incloent la proposta Party Drugs (2 de juny).

Orientació acadèmica

L'Espai Jove torna a oferir el servei d'acompanyament a la sol·licitud de beques d'estudis postobligatoris, del 30 de març al 16 de maig, amb cita prèvia. L'equipament també obrirà com a aula d'estudi entre el 22 de maig i el 13 de juny de dilluns a divendres, de 10h a 14h. Abans, l'11 d'abril, s'ofereix també una xerrada sobre itineraris amb el títol Last Minute!

Programació de tallers

Els tallers habituals que tenen més demanda entre els joves continuen aquesta primavera: costura, dibuix, boxa, teatre, reforç i K-Pop, i les novetats de la tardor, producció musical i cuina. També s'ampliaran els tallers d'escriptura, ball i futbol femení i per a persones no binàries.

A més, l'Espai Jove és la seu de grups de trobada oberts a la participació juvenil: el grup otaku Rubí Manji (dimarts  de 17 a 19 h), el col·lectiu ecologista Fridays for Future (divendres de 16 a 17 h); Urbe, que proposta trobades de rapers per practicar la improvisació (divendres de 16 a 19 h) i Kaipé, un espai de participació del col·lectiu LGTBI. Aquesta primavera s'incorpora el grup Escriptores de la Torre, per compartir textos narratius, poètics i de Wattpad (dijous quinzenals, de 17.30h a 18.30h).

Assessories especialitzades

El servei manté les assessories especialitzades, a les quals els joves de Rubí poden reservar hora a través del correu rubijove@rubijove.cat o enviant un Whatsapp o trucant al 630 766 379. Es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment. 


Hi ha assessories laboral i d'orientació formativa, un consultori sexual (Sex-oh-lògic), un servei d'escolta i acompanyament emocional (JOxMI) i un Punt Jove LGTBI.

Els horaris complets, així com els de tota la programació, es poden consultar a la web de Rubí Jove.

 

Participació