Rubí Jove ja té a punt la programació de primavera 2023

Les propostes de l'espai jove de la ciutat arrenquen passada la Setmana Santa

Redacció
21 de març del 2023
L'Espai Jove Torre Bassas és el centre de les activitats juvenils a Rubí
L'Espai Jove Torre Bassas és el centre de les activitats juvenils a Rubí | Lali Puig
L'Espai Jove Torre Bassas ja té a punt la programació de primavera, que arrencarà aquest mes d'abril, amb tallers setmanals i propostes que posen l'accent en la salut juvenil, física i emocional, i en l'orientació laboral i formativa.

La programació inclou totes les activitats programades pels col·lectius de joves vinculats a la Torre Bassas i les programades pel Servei de Joventut, fins al mes de juny.

Salut juvenil física i emocional

Aquest trimestre s'han programat tallers de gestió de les emocions, sexualitat, drogues i consums responsables. Així, hi haurà un taller per reflexionar sobre la percepció del propi cos, titulat Xarxes socials i la relació amb el nostre cos (19 d'abril), Consumeixo normal, per interpel·lar sobre el consum de substàncies com l'alcohol i el tabac (24 de maig) i Jocs de taula i emocions, que guiarà els joves en el procés d'identificar i connectar amb les emocions a través del joc.

Al voltant de la sexualitat, s'han programat tres Converses amb Irene (18 d'abril, 16 de maig i 13 de juny) i el taller Hola, genitals, encantat/da de conèixer-los (16 de juny). 

Finalment, i pel que fa al consum de drogues, la biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà l'exposició Controles?, del 10 de maig al 7 de juny, incloent la proposta Party Drugs (2 de juny).

Orientació acadèmica

L'Espai Jove torna a oferir el servei d'acompanyament a la sol·licitud de beques d'estudis postobligatoris, del 30 de març al 16 de maig, amb cita prèvia. L'equipament també obrirà com a aula d'estudi entre el 22 de maig i el 13 de juny de dilluns a divendres, de 10h a 14h. Abans, l'11 d'abril, s'ofereix també una xerrada sobre itineraris amb el títol Last Minute!

Programació de tallers

Els tallers habituals que tenen més demanda entre els joves continuen aquesta primavera: costura, dibuix, boxa, teatre, reforç i K-Pop, i les novetats de la tardor, producció musical i cuina. També s'ampliaran els tallers d'escriptura, ball i futbol femení i per a persones no binàries.

A més, l'Espai Jove és la seu de grups de trobada oberts a la participació juvenil: el grup otaku Rubí Manji (dimarts  de 17 a 19 h), el col·lectiu ecologista Fridays for Future (divendres de 16 a 17 h); Urbe, que proposta trobades de rapers per practicar la improvisació (divendres de 16 a 19 h) i Kaipé, un espai de participació del col·lectiu LGTBI. Aquesta primavera s'incorpora el grup Escriptores de la Torre, per compartir textos narratius, poètics i de Wattpad (dijous quinzenals, de 17.30h a 18.30h).

Assessories especialitzades

El servei manté les assessories especialitzades, a les quals els joves de Rubí poden reservar hora a través del correu rubijove@rubijove.cat o enviant un Whatsapp o trucant al 630 766 379. Es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment. 

Hi ha assessories laboral i d'orientació formativa, un consultori sexual (Sex-oh-lògic), un servei d'escolta i acompanyament emocional (JOxMI) i un Punt Jove LGTBI.

Els horaris complets, així com els de tota la programació, es poden consultar a la web de Rubí Jove.