S'aprova la continuïtat del contracte de les escoles bressol amb un augment de sou

El ple extraordinari i urgent de dilluns també ha aprovat la continuïtat del contracte del Servei de neteja viària i recollida de residus

Les treballadores de les escoles bressol i els de neteja viària i recollida de residus cobraran més
Les treballadores de les escoles bressol i els de neteja viària i recollida de residus cobraran més | Cedida/Maria TP
Redacció
21 de març del 2023
Actualitzat a les 17:43h
Un ple extraordinari i urgent celebrat aquest dilluns a Rubí ha servit per aprovar dues qüestions relatives a les ordres de continuïtat dels contractes de les escoles bressol municipals Lluna i Sol solet i dels Serveis de recollida de residus i neteja viària i les obres d'ampliació del Parc municipal de neteja.

Aquesta figura s'ha aprofitat per fer una actualització de preus que afecta a la massa salarial dels treballadors de les dues empreses concessionàries. En el cas de Cavall de cartró, l'empresa ha fet una petició perquè les treballadores de l'empresa tinguin el mateix increment que s'ha aplicat a la funció pública, seguint l'acord al qual van arribar i que va permetre desconvocar la vaga que havien iniciat a finals del mes de febrer. El reajustament comptable aprovat és des de l'1 de setembre de 2022 al 31 d'agost de 2023.

Aquest punt s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció de l'AUP, que ha aprofitat l'avinentesa per tornar a demanar que s'aposti per la municipalització del servei. També ha intervingut ERC per posar de manifest que la vaga de les treballadores de les escoles bressol es va acabar, precisament, per la precarietat, ja que no es podien permetre continuar-la.

Pel que fa al contracte del servei de recollida de residus i neteja viària, actualment en mans de FCC, s'ha hagut de fer una ordre de continuïtat del servei perquè pugui continuar més enllà del 22 de març, dia en què vencia. Així, l'empresa continuarà prestant el servei fins al 22 de març de 2024 amb un reajustament econòmic de diverses partides: l'increment salarial, el manteniment de vehicles i carburant i les despeses. 

Aquest punt només ha comptat amb el vot favorable de l'equip de govern (PSC i En Comú Podem), que ha avançat que s'estan ultimant els plecs de clàusules administratives i tècniques del pròxim contracte perquè puguin estar enllestits abans de l'estiu.