Un camió de Bombers del Parc de Rubí, avariat, no va poder sortir a l'incendi del carrer Saragossa

El cos explica que quan hi ha serveis importants, sempre treballen en xarxa amb parcs d'altres municipis

El Parc de Bombers de Rubí
El Parc de Bombers de Rubí | Marta Casas
23 de març del 2023
Actualitzat a les 18:35h
Un dels camions d'aigua del Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal no va poder sortir ahir per anar a l'incendi que es va produir al carrer Saragossa, ja que està avariat.

Com va avançar Anna Punsí i ha pogut confirmar RubiTV.cat, els altres dos camions (Bomba Urbana Lleuger i Bomba Rural Pesant) es trobaven en un accident a Castellbisbal, i van anar directament al lloc de l'incendi quan es va rebre l'avís. També hi van anar Bombers dels parcs de Terrassa i Cerdanyola, ja que quan es tracta de serveis importants, els parcs de les rodalies sempre donen suport al parc de referència, és a dir que treballen "en xarxa".

Marc Guix, de la secció sindical de CCOO dels Bombers, ha explicat a RTVE que fa uns dos anys que al cos estan "normalitzant la precarietat", ja que sempre hi ha entre un i dos vehicles d'aigua de baixa per avaries. En total hi ha cinc vehicles al Parc, tres dels quals d'aigua. A més, el vehicle avariat era nou (amb un cost de 420.000 euros), i "dels cinc o sis mesos que fa que està operatiu, n'ha estat quatre de baixa", ha explicat el bomber.  Guix també ha posat de manifest "la impotència dels companys del torn entrant, i la ràbia, per no haver pogut sortir quan van rebre l'avís". 

Segons fonts sindicals, a la Regió Metropolitana Nord hi ha actualment 20 vehicles de baixa, 14 d'ells, camions d'aigua, per avaries, accidents o manca de material. "No estem preparats per a la simultaneïtat", ha dit Guix, que també ha recordat que al Parc de Rubí hi ha cinc bombers de guàrdia per donar cobertura a més de 200.000 persones, a més dels nodes de circulació i les empreses. 

Preguntat sobre el possible retard dels Bombers en arribar a l'incendi d'aquest dimecres a Rubí per culpa de l'avaria, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha dit que les primeres dotacions van trigar 15 minuts, marge que està dins del marge de temps predeterminat. També ha dit que ara s'estan invertint més diners per canviar la flota i fer un millor manteniment.