El Consell Comarcal incrementa l'aportació a les ADF arran de la situació dels boscos per la sequera

Es donaran 3.500 euros extraordinaris en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals

ADF actuant en un incendi a Sabadell
ADF actuant en un incendi a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
23 de març del 2023
Actualitzat a les 14:58h
El Consell Comarcal i la Federació d'ADF han signat el conveni de col·laboració anual, que enguany augmentarà el seu pressupost, arran de la situació de vulnerabilitat dels boscos de la comarca per la sequera: de 6.000 euros ha passat a 9.500, en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals. Aquest increment s'aprovarà al ple del Consell Comarcal del pròxim 29 de març.

Els 3.500 euros extraordinaris es destinaran a l'actualització i renovació de les llicències dels repetidors del senyal radioelèctric.

El Consell Comarcal i la Federació d'ADF del Vallès Occidental treballen de forma conjunta i continuada per a la prevenció d'incendis a la comarca, i durant aquest mandat l'ens comarcal ha proporcionat un vehicle adaptat, ha equipat el nou local cedit per l'Ajuntament de Matadepera i ha actualitzat els títols habilitants de l'ús privatiu del domini públic ràdioelèctric, entre d'altres. 

El ple comarcal també aprovarà una moció, a instàncies de l'ADF, perquè la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat no vengui o destrueixi els camions i vehicles tot-terreny dels parcs de Bombers que s'hagin de substituir o estiguin en desús, però que encara siguin aptes per al servei, i siguin cedits a les ADF.