Quatre escoles de Rubí reflexionen sobre les desigualtats a través del cinema social

Alumnes de la Montessori, la Ramon Llull, el Pau Casals i l'Escola del Bosc participen en el programa Croma 2.0

En el projecte hi participen nens i nenes de 5è i 6è de Primària
En el projecte hi participen nens i nenes de 5è i 6è de Primària | ACN
Redacció
24 de març del 2023
Actualitzat a les 11:28h
Les escoles Montessori, Ramon Llull, Pau Casals i l'Escola del Bosc formen part del programa Croma 2.0, que treballa amb alumes de primària per reduir el risc de fracàs escolar a través de la motivació i l'interès dels infants per aprendre.

En el marc d'aquesta proposta s'ha treballat un projecte anomenat Fem cinema a l'escola, una eina per a introduir els alumnes en l'estudi de problemes socials rellevants, i mostrar com el cinema social pot servir per conèixer i reflexionar sobre les injustícies o desigualtats socials. Cada escola, doncs, ha elaborat un curt sobre aquestes temàtiques.

El projecte Croma 2.0 és una iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), de la UAB, que organitza tallers per a nens i nenes de 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat socioeconòmica que mostren dificultats en el seguiment escolar. Els tallers es fan fora de l'horari escolar i són dinamitzats per alumnat voluntari de Ciències de l'Educació o de Psicologia de la UAB, dissenyats per equips de recerca de la mateixa universitat.

A Rubí, la proposta de cinema social s'ha treballat amb el grup de recerca en didàctica de les ciències socials (GREDICS), s'ha finançat a través de Fons Next Generation i es vehicula des del Pla Educatiu d'Entorn.

Aquests són els curts que han fet els alumnes de les quatre escoles

Escola del Bosc

Escola Ramon Llull

Escola Montessori

Escola Pau Casals