1 de 10
Vespa asiàtica

L’Ajuntament organitza un taller de construcció de trampes de vespa asiàtica

La vespa asiàtica és una espècie invasora que es va introduir a Europa a finals del 2004

Un rusc de vespa asiàtica | Cedida
per RubiTV.cat, Rubí | 24 de març de 2023 a les 13:47 |
L’Ajuntament oferirà, el pròxim dimarts 28 de març, un taller per construir trampes biològiques per atrapar vespes asiàtiques. Aquest insecte no és especialment agressiu per a les persones, però sí que captura moltes abelles i és un problema per l'apicultura. El taller serà a les 18h a la seu de l'associació veïnal Castellnou - Can Tapis (c/Berga, s/n).

El Consistori ja va editar una guia simple perquè la ciutadania sabés com actuar per gestionar la presència d'aquests insectes i com construir trampes l'any 2021.


La vespa asiàtica (Vespa velutina nogrithorax) és una espècie invasora que es va introduir a França a finals del 2004, a través d'un contenidor provinent de la Xina. Després es va estendre per tot el sud de França, i l'any 2007 s'estimava que hi havia milers de nous, ja que la velocitat d'expansió ha estat de 100 km/any.

Els adults s'alimenten de líquids dolços, com el nèctar i la mel, i també de fruita madura, mentre que les larves s'alimenten d'abelles i altres insectes, que són capturats pels adults i transports als nius. Els nius se solen trobar a les branques altes dels arbres, tant en zones urbanes com agrícoles o boscoses, especialment aprofitant les valls fluvials i evitant les poblacions pures de coníferes.


Es tracta d'un insecte molt perjudicial per les abelles, i afecta als serveis de pol·linització d'aquests i altres insectes. A més, generen una percepció d'inseguretat pública davant la presència propera de vespers.

 

Arxivat a:
Societat
Participació