La Cantata Escolar arriba a la 10a edició amb uns 900 participants

Els alumnes recuperen el conte "El Pere i el pas de la Riera"

Redacció
28 de març del 2023
Actualitzat a les 19:31h

Uns 900 alumnes de 4t de Primària de totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han participat aquest dimarts a la 10a Cantata Escolar a l'amfiteatre del Parc del Castell, acompanyats de les seves famílies i amb la presència de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d'Educació, Víctor García.

La Cantata d'enguany ha recuperat el conte En Pere i el pas de la riera, el títol sota el qual els infants han interpretat les cançons The lion sleeps tonight (G.D.Weiss, H. Peretti i L.Creatore); La Tempesta (A. Miralpeix); El corrent d’un riu (Oscar Briz. Adaptació mestres de música); El riu de la lluna  (“Moonriver”. Adaptació Núria Feliu); Rierada  (“Petroskaya” Polo Vallejo. Adaptació mestres de música); Més lluny  (“Somewhere over the rainbow” Adaptació Filferro); Tinc una casa (I’ve got a woman” Ray Charles. Adaptació mestres de música); El Danubi (La Trinca. Adaptació mestres de música) i Ja són 10 anys (“Avui fas anys” Dijous Paella. Adaptació mestres de música). Tot plegat amb l'acompanyament musical del professorat de l'Escola de Música Pere Burés i sota la direcció de Fani Pané, mestra de l'escola Maristes.

Pané, juntament amb Maria Lladó, mestres de música, van ser les impulsores la cantata fa una dècada, i avui han rebut un ram de flors per part de l'alcaldessa i el regidor d'Educació, i és que enguany ambdues es jubilen. 

La proposta d'organitzar una Cantata Escolar va néixer dels mestres de música de les diverses escoles de Rubí, inspirats en els moviments Cantània, un projecte d'òpera participativa per a l'alumnat de primària. Enguany, el grup de treball dels mestres de música ha recuperat la primera que es va fer, per commemorar el 50è aniversari de la Rierada, i l'ha tornat a presentar amb una nova posada en escena.

L'alcaldessa ha donat l'enhorabona a tots els participants per la feina feta, i ha agraït als tutors i els professors de música haver fet possible, un any més, la cantata. Martínez també ha tingut una menció especial per la comunitat educativa dels Maristes: "Tant de bo que aquesta cantata serveixi per fer-vos arribar l'estima de tota la ciutat".