Roberto Torrecillas, excoordinador de Cs a Sant Cugat, serà candidat de Valents a l'alcaldia de Rubí

L'alcaldable explica els principals eixos de la seva campanya: incrementar la seguretat, baixar els impostos i garantir la mobilitat privada a més de millorar el transport públic

Roberto Torrecillas, candidat de Valents a les eleccions municipals de Rubí
Roberto Torrecillas, candidat de Valents a les eleccions municipals de Rubí | Cedida/Valents
Redacció
29 de març del 2023
Actualitzat el 02 d'abril a les 21:47h
Valents, el partit d'ideologia liberal, conservadora i constitucionalista fundat per Manuel Valls i refundat al desembre de 2021 per Eva Parera, presentarà candidatura a les eleccions municipals del 2023 a Rubí, com va avançar el TOT Rubí. El candidat de la formació als pròxims comicis serà Roberto Torrecillas, que va ser número 6 i excordinador de Cs a Sant Cugat.

Torrecillas ha declarat que "Rubí necessita més seguretat ciutadana, més policia als carrers, barris i urbanitzacions, més patrulles i més mitjans, més càmeres de vigilància i més il·luminació", a més de més coordinació amb els Mossos d'Esquadra, i ha fet referència a la problemàtica de les ocupacions, "un acte il·legal sobre el qual hem d'actuar de forma contundent".

El candidat de Valents també ha fet referència la manca d'inversions en determinats àmbits, un aspecte que ha promès que milloraran: neteja, manteniment, voreres, parcs, zones verdes, mobiliari urbà, jocs infantils, aparells de neteja per al l'exercici als parcs... "sense esperar que arribin les eleccions, sinó durant tot el mandat", ha assegurat.

En l'àmbit de l'economia, Torrecillas diu que la seva formació aposta per atraure i ajudar empreses, comerços, pimes, emprenedors i autònoms que s'instal·lin o inverteixin a Rubí, amb especial atenció a la digitalització; i que incrementaran la col·laboració dels cicles de Formació Professional amb les empreses locals. També, en aquest sentit, prometen donar suport al comerç que "ha sobreviscut a la pandèmia" i que "ha estat i serà perjudicat per la Zona de Baixes Emissons i altres normatives de mobilitat, i que estan essent ofegats pels impostos municipals".

Així, el candidat és favorable a baixar els impostos al comerç i les empreses del municipi, i proposa crear la marca Rubí es más (Rubí és més) per potenciar i coordinar activitats d'oci, culturals i gastronòmiques amb un segell de qualitat. 

Finalment, Torrecillas s'ha compromès a fer una auditoria de la mobilitat, amb l'objectiu d'agilitzar la circulació, millorar les zones d'aparcament, incrementar la freqüència del transport públic i introduir el bus a demanda en algunes zones, a més de reclamar que Rubí s'inclogui a la Zona 1 del sistema tarifari dels FGC, metro i bus, i milloraran el carril bici. Tot plegat "sense castigar els vehicles particulars: no restringirem l'ús del cotxe privat a Rubí". En aquest sentit, Valents se suma a la reclamació del Quart Cinturó i assegura que facilitarà l'accés a la zona taronja a aquelles persones que no poden o no saben fer servir l'aplicació Park Unload.