[cookieconsentmanager]
1 de 10
educació

El curs escolar 2023-2024 començarà el 6 de setembre per a infantil, primària i ESO

Els alumnes de Formació Professional (FP) ho faran el 12 de setembre, segons ha notificat per carta el conseller Josep Gonzàlez-Cambray

Dos nens acompanyats de la seva mare | Martí Albesa
per Victor Rodrigo, Barcelona | 30 de març de 2023 a les 09:54 |
Ja hi ha data per a l'inici del curs escolar 2023-24: començarà el 6 de setembre en les etapes d’infantil, primària i ESO. Pel que fa a la Formació Professional (FP), el curs començarà el dia 12 de setembre. Ho ha avançat El Periódico. 

El conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, compareixerà aquest matí per concretar-ho però ha enviat una carta als docents aquest dijous al matí. El curs passat el curs va començar el dilluns dia 5 per a infantil i primària i el dia 7 per a l’ESO, però enguany s’ha unificat tot en una mateixa data. Pel que fa a les tardes de setembre, Educació ja va deixar clar que serien lectives, a diferència del curs passat.

Avançar l'inici de curs ja estava previst

La d'avançar l'inici de curs és la proposta que ha quedat com a opció més ben valorada en l'estudi que s'ha fet a partir de fer una vintena d'entrevistes amb personal del món de l'educació, i amb una setantena d'entrevistes a docents, famílies, sindicats i experts. S


e'ls van plantejar cinc opcions diferents sobre com hauria de ser l'arrencada del curs, des de mantenir les tardes de lleure, fins a fer les dues primeres setmanes amb intensitats diferenciades de presència del lleure. L'opció més votada entre els enquestats ha estat la de fer totes les tardes amb classe. Si bé aquesta proposta no ha estat tan popular entre els docents, que s'han inclinat per mantenir les tardes de lleure.

 

Participació