Noves accions formatives sobre l'ús de les pantalles i el benestar emocional

El Servei de Salut Pública programa aquests tallers gratuïts per a famílies i AFA de la ciutat

Tallers per prevenir el mal ús de les pantalles
Tallers per prevenir el mal ús de les pantalles | Ajuntament de Rubí
Redacció
12 d'abril del 2023
El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Rubí ha programat nous tallers gratuïts, a càrrec de la Diputació de Barcelona, adreçats a les famílies, que en aquesta ocasió abordaran la prevenció del mal ús de les pantalles i el benestar emocional, dues de les qüestions que més preocupen actualment els pares i mares.

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ofereixen un ampli ventall de possibilitats de coneixement personal i col·lectiu a infants i joves, però també l'exposició a riscos associats; és per això que les famílies tenen un paper clau i determinant en l'acompanyament i orientació dels fills en el seu ús segur i responsable.

Així, en el taller que s'oferirà els dies 13 i 20 d'abril, es buscarà reforçar el rol parental davant l'ús de mòbils, tauletes o videojocs mitjançant un espai de reflexió i acompanyament; oferir eines i recursos per prevenir i gestionar les situacions problemàtiques derivades de l'ús de les pantalles, i pautes per aprendre a fer-ne un ús responsable. Les inscripcions ja són obertes i es poden fer a través d'aquest formulari.

Pel que fa al benestar emocional, les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) dels centres tenen a la seva disposició aquest taller, que vol ajudar les famílies a conèixer els canvis que es produeixen en l'etapa adolescent i entendre la seva funció, així com aprendre a acompanyar les emocions intenses com la ira, la frustració, l'estrès o la tristesa... 

Algunes associacions ja han fet aquesta formació, i ara s'han programat noves sessions per a les associacions que encara no s'hi hagin apuntat.

Més endavant, des de l'11 de maig fins al 8 de juny, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler acollirà l'exposició itinerant Controles?, també produïda per la Diputació de Barcelona, per promoure la reflexió crítica al voltant del consum de drogues i l'ús de les TIC.