En Comú Podem Rubí obre el seu programa electoral a les aportacions de la ciutadania

Tothom qui vulgui podrà presentar les seves propostes a través de la seva pàgina web

En Comú Podem Rubí obre el seu programa electoral a la participació ciutadana
En Comú Podem Rubí obre el seu programa electoral a la participació ciutadana | Marta Casas
Redacció
03 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:25h
Tal com havien anunciat, després de les diverses sessions de treball per elaborar el document base del programa d'En Comú Podem, la formació ha obert un apartat a la seva nova pàgina web perquè la ciutadania pugui fer-hi aportacions.

El programa l'han dividit en quatre grans eixos de contingut: Una ciutat per viure-hi, Al servei de qui, Una ciutat activa i Una ciutat ben gestionada. A més, el primer apartat és el seu Compromís de ciutat, i que és on es marquen els objectius de transformació en les formes de governar i en les prioritats.

En el primer apartat, En Comú Podem Rubí proposa que es reconverteixi la ciutat en "un lloc per garantir la qualitat de vida de les persones i la igualtat d'oportunitats per a tothom", revertint el canvi de tendència del creixement desordenat que ha regit fins ara a Rubí.

En el segon, la formació assegura que l'ajuntament ha d'estar al servei de les persones com a administració més pròxima, i amb la missió fonamental de "contribuir al benestar col·lectiu i individual, facilitar la vida plena i l'exercici dels drets bàsics". En aquesta secció, doncs, s'hi trobaran les propostes en matèria d'educació, salut, serveis socials, infància i joventut o col·lectius amb diversitat funcional, entre d'altres.

L'apartat Una ciutat activa fa referència al teixit econòmic i productiu de la ciutat. En Comú Podem Rubí destaca que Rubí és la 2a concentració industrial de Catalunya després de la Zona Franca, i que una part molt important de la ciutadania treballa en algun dels 12 polígons industrials. Les mesures que s'estableixen en aquesta part del programa van destinades a "potenciar aquest actiu i iniciar un procés de reconversió industrial".

Finalment, Una ciutat ben gestionada és l'apartat on la formació explica com seria la seva gestió econòmica i de recursos humans al capdavant de l'ajuntament, "amb participació, transparència i perspectiva de gènere".

Les aportacions al programa es poden fer a través d'aquest enllaç fins el proper dimecres, 10 d'abril.