1 de 10
TRANSPORT PÚBLIC

Els serveis mínims de la vaga dels busos interurbans de Sarbus al Vallès Occidental

La vaga comença aquest dimarts i es repetirà dos cops a la setmana de forma indefinida

Un autobús de la companyia | Adrià Costa
per RubiTV.cat, 10 d'abril de 2023 a les 19:12 |
La Generalitat de Catalunya ha fixat els serveis mínims davant la convocatòria de vaga anunciada per l'empresa Sarbus-La Vallesana. L'aturada arrencarà aquest dimarts, 11 d'abril, marcat pel retorn a les aules després de la Setmana Santa, i es repetirà tots els dimarts i dijous de forma indefinida.

Els horaris d'afectació són de 7-9 hores del matí, de 17-19 hores i de 23:30-1:30 hores. Davant aquesta afectació, el Govern ha determinat la realització d'un 50% de les expedicions en hora punta, és a dir, de 7-9 hores i de 17-19 hores, i d'un 25% de les expedicions en l'altra hora-23.30-1.30 hores-.


Les molèsties seran per als usuaris que utilitzen aquest transport a Sabadell, Terrassa i Sant Cugat, encara que, en línies generals, arribarà a tota la comarca, ja que es mouen per pràcticament tot el Vallès Occidental. En total, són una desena de línies que cobreixen trajectes interurbans, així com connexions amb Barcelona.

A finals de març es va obrir el període de converses, amb la primera reunió entre les dues parts. Una trobada que va concloure sense cap pacte, tot i que l'empresa va demanar ajornar la vaga una setmana més tard. I el primer dimarts es va celebrar la darrera, també sense acord i que va motivar assignar aquests serveis mínims.


LÍNIES AFECTADES
 
  • Sabadell: B1 (Sabadell-Badia), B2 (Sabadell-Ripollet), B3 (Sabadell-Matadepera), B9 (Can Barata-Sant Quirze-Terrassa), C1 (Sabadell-Castellar), C2 (Sabadell-Terrassa-Martorell), C3 (Sabadell-Castellar-Sant Llorenç), C5 (Sabadell-Terrassa), C7 (Can Rull-Hospital Terrassa-Castellbisbal) i A1 (Sabadell-Barcelona).

  • Terrassa: C2 (Sabadell-Terrassa-Martorell), C5 (Sabadell-Terrassa), C7 (Can Rull-Hospital Terrassa-Castellbisbal), B8 (Terrassa-Rubí-Sant Cugat) i B9 (Can Barata-Sant Quirze-Terrassa)

  • Sant Cugat: A4 (Sant Cugat-Barcelona), A7 (Cerdanyola-Barcelona (per Horta)), B7 (Cerdanyola-Sant Cugat-Rubí) i B8 (Terrassa-Rubí-Sant Cugat) i tota la xarxa urbana.

 

Participació