GUIA | Tot el que has de saber del festival Los40 Primavera Pop

A quina hora comença, quins artistes seran els protagonistes i com arribar-hi

El festival Los40 Primavera Pop torna a Rubí
El festival Los40 Primavera Pop torna a Rubí | Marta Casas
Redacció
14 d'abril del 2023
Actualitzat a les 15:59h
Rubí es prepara per a una nova edició del festival Los40 Primavera Pop, que se celebraran a la ciutat aquest dissabte, 15 d'abril. Aquest és un dels grans esdeveniments anuals de la ciutat, que se celebra des del 2017, i preveu aplegar unes 20.000 persones a la zona de l'Escardívol.

Des de RubiTV.cat hem preparat aquesta guia perquè coneguis tots els detalls: a quina hora comença, quins artistes actuaran, com arribar-hi i quines són les principals novetats d'enguany.

On i quan és el festival?

El festival se celebra a l'Escardívol, i per accedir-hi s'ha de fer des del carrer Joaquim Blume, des del pont del carrer Cadmo. Les actuacions dels artistes començaran a les 20h, però des de les 19h es podrà gaudir d'una estona de música amb els DJ de Los40. Es preveu que el concert finalitzi prop de la mitjanit.

Quins artistes hi actuaran?

Los40 Primavera Pop aplega una trentena d'artistes de l'escena pop comercial més actual. El cartell complet es va anunciar el passat 4 d'abril, i compta amb noms destacats com Chanel, Lola Índigo, Miki Núñez o Álvaro de Luna.

On puc aparcar?

Durant la setmana prèvia al concert i fins dilluns, 17 d'abril, ha quedat deshabilitat l'aparcament de l'Escardívol. Per accedir al concert amb vehicle privat, es recomanen tres zones: la de Can Fatjó, la de La Llana i la de Cova Solera.

L'Ajuntament recorda que està prohibit estacionar a la carretera c-1413. Hi haurà senyalització provisional reforçant la prohibició, i els vehicles que no la respectin seran denunciats per la Policia Local.
 

L'Ajuntament recorda que està prohibit aparcar a la c-1413 Foto: Marta Casas

I si vinc en transport públic?

L'Ajuntament de Rubí reforçarà el servei de bus urbà a la nit, i allargarà els horaris de les línies L1, L2, L3, L4, L5 i L7 a partir de les 22h i les 2h. Totes les línies urbanes i interurbanes que passen per l'Escardívol i el carrer Cadmo, que quedarà tallat al trànsit, es desviaran i passaran per parades properes.

El bus urbà incorporarà el sistema de parada a demanda, que podran sol·licitar les dones, els menors d'edat i les persones amb discapacitat, per poder baixar en parades intermèdies. S'haurà d'avisar el conductor de la necessitat i el lloc on es demani baixar, i aquest determinarà on s'atura per garantir la seguretat.

Enguany també s'ha arribat a un acord amb els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per reforçar el servei d'anada i tornada a Rubí, amb cinc noves circulacions en sentit Terrassa i en sentit Barcelona, a partir de les 16.36h. A la tornada, que es preveu que sigui escalonada, es posaran trens en circulació en funció de les necessitats que es detectin.

Quins serveis hi haurà a la zona del concert?

El festival compta amb un servei de bar propi, i l'Ajuntament habilitarà, com en totes les celebracions populars, un Punt Lila per informar, prevenir i atendre agressions masclistes; tres punts d'assistència sanitària i una plataforma per a persones amb mobilitat reduïda.