Junts ratifica la llista i el programa electoral per al 28 de maig

Està formada per 30 persones, 16 dones i 14 homes; i 13 independents

Ivan Vila agraeix a l'assemblea la ratificació de la llista i el programa
Ivan Vila agraeix a l'assemblea la ratificació de la llista i el programa | Cedida/Junts Rubí
Redacció
13 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:10h

L'assemblea de Junts Rubí va ratificar ahir la llista i el programa electoral per als comicis del pròxim 28 de maig, encapçalada per Ivan Vila, i formada per 30 persones (25 titulars i 5 suplents), 16 dones i 14 homes. L'alcaldable de la formació l'ha descrit com un equip "molt potent i molt plural, de persones molt engrescades i amb un projecte ambiciós per afrontar aquest repte".

Així, la llista compta amb persones afiliades i militants de Junts com el mateix Ivan Vila, Carles Pujante (3), president de la Societat de Blues de Rubí, Josep Puigventós (6), president del Foment de la Sardana, Àngels Solà (13), "ferma defensora de la nostra llengua i de la llibertat del nostre país"; Javier Fernández (8), president de l'Associació de Veïns de Ca n'Oriol; Arnau Domènec (12), consultor en sostenibilitat i amant del senderisme, Mª Angels Rufé (16), botiguera; Pilar Ansó (21), professora jubilada de l'escola Montserrat, o Javier Martínez (10) "incansable lluitador en recerca de la veritat" sobre els atemptats del 17-A a la Rambla, on va perdre el seu fill petit, en Xavi.

Segons ha explicat Ivan Vila, els militants tenen "un paper molt important a l'hora de donar a conèixer el projecte de Junts", ja que poden fer arribar les propostes però també "el nostre esperit, la nostra filosofia".

Per altra banda, destaca la quantitat d'independents que s'han incorporat a la llista de Junts, cosa que a parer de l'alcaldable és senyal que el projecte és "obert i que vol aglutinar diverses sensibilitats", amb l'objectiu de "construir un Rubí millor per a tothom, independentment del gènere, l'edat, la procedència, les creences...". Així, l’escriptora Anna Gallart (25) tancarà la llista, i el projecte comptarà amb Nathalie Reverdin (23), pastora evangèlica jubilada, Gabriel Oliver…, periodista (20); Magda Vives (18), mossa d’Esquadra jubilada; Marc Ricart (15); botiguer, Mari Creu Bou (11), maquinista dels FGC i alumna de teatre i ball a l’escola 8Temps, o Georgina Rufé (7), terapeuta ocupacional especialitzada en salut mental infantojuvenil.
 
També hi ha representants del món del comerç local com Manel Martori (24), Dani Piquer (22) o Anna Saperas (primera suplent), vinculades al món esportiu com Francesc Martínez (17) o Emily Zambrano (14), o al Consell Consultiu de la Gent Gran com Elvira Altisent (cinquena suplent). “Tenim reptes molt importants, com la revitalització del comerç local, la millora de la seguretat, l’accessibilitat i la dotació d’espais per a tots els col·lectius… En això hi ha moltes persones que ens han acompanyat i ajudat a dissenyar propostes per al Rubí del futur”, assegura l’alcaldable.

La seguretat, l'espai públic, l'ocupabilitat i la cultura, eixos principals del programa

Respecte al programa electoral, del quan Ivan Vila ja va fer unes pinzellades en la seva presentació com a candidat i que duu el lema En positiu com a fil conductor, l'alcaldable ha explicat que els eixos seran la modernització, la seguretat i el civisme, l'espai públic, la sostenibilitat, les entitats de cultura i l'ocupabilitat. En aquest sentit ha recordat que "vull que Rubí sigui una ciutat dinàmica, amb actitud de capital, oberta al món, que no se senti subordinada a res i que no sigui ciutat dormitori de ningú", fugint dels "estereotips negatius" que de vegades s'associen a Rubí. 

L'alcaldable assegura que l'objectiu és aconseguir que els habitants de Rubí puguin "treballar a la ciutat, comprar als seus comerços, tenir ateses les necessitats educatives, culturals, assistencials, esportives... en els nostres serveis i equipaments"; quelcom que reconeix que és "tan senzill i tan complex com això". I afegeix que "només ho aconseguirem amb propostes, idees, treball conjunt i amb ganes d'aportar, en positiu".
 
En els pròxims dies, Junts presentarà els seus candidats a través de les xarxes socials de la formació, i ha organitzat un acte oficial de presentació per al pròxim 26 d’abril, a la plaça del Mercat (19.15h), que comptarà amb la presència del Secretari General del partit, Jordi Turull.

Llista completa de Junts Rubí

  1. IVAN VILA
  2. ELVIRA GUERRERO (Independent)
  3. CARLES PUJANTE
  4. M ÀNGELS RUIZ
  5. MANEL BAMALA (Independent)
  6. JOSEP PUIGVENTÓS
  7. GEORGINA RUFÉ (Independent)
  8. JAVIER FERNANDEZ
  9. MAITE ARGUDO
  10. JAVIER MARTÍNEZ
  11. MARI CREU BOU (Independent)
  12. ARNAU DOMENÈCH
  13. ÀNGELS SOLÀ
  14. EMILY ZAMBRANO (Independent)
  15. MARC RICART (Independent)
  16. M ÀNGELS RUFÉ
  17. FRANCESC MARTÍNEZ TORRENTS
  18. MAGDA VIVES (Independent)
  19. ROSA M CAMPAMÀ
  20. Gabriel Oliver (Idependent)
  21. PILAR ANSÓ
  22. DANI PIQUER  (Independent)
  23. NATHALIE REVERDIN
  24. MANEL MARTORI
  25. ANNA GALLART (Independent)
Suplents
  1. Anna Saperas (Independent)
  2. Francesc Ambudio (Independent)
  3. Núria Tutusaus
  4. Marc Cañivaro (Independent)
  5. Elvira Altisent (Independent)