Jornada de portes obertes a la Finca Font del Ferro, aquest diumenge

Al llarg del matí hi haurà diverses propostes lúdiques, un mercat d'artesania i servei de bar, amb la implicació de diverses entitats

Les plantes que es produeixen a la Finca Font del Ferro
Les plantes que es produeixen a la Finca Font del Ferro | Localpres
Redacció
13 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:18h
La societat municipal Font del Ferro celebra aquest diumenge, 16 d'abril, la seva jornada anual de portes obertes, Omple't de primavera, en què la plantilla del Centre Especial de Treball i les persones usuàries dels Serveis d'Atenció Diürna conviden la ciutatania a conèixer l'activitat social, laboral i productiva de la finca, dedicada a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual.

La jornada arrencarà a les 10h i fins a les 14.30h es podrà visitar el viver, comprar les plantes que s'hi cultiven i gaudir de diverses propostes: una demostració del grup de batuka de l'Associació de Veïns de Ca n'Oriol i dels Castellers de Rubí, una actuació de l'orquestra Divermusic, una exhibició de teràpia amb gossos de l'Associació DAUS Vallès i el mercat d'artesania dels usuaris del Servei d'Atenció Diürna. A més, hi haurà servei de bar durant tot el matí, a càrrec del Club Esportiu Horitzó.

El Centre Especial de Treball ocupa actualment 32 persones amb discapacitat, 19 de les quals treballen a la divisió de zones verdes i forestal, que fa el manteniment d'urbanitzacions, polígons d'activitat econòmica, zones enjardinades i senyalització d'itineraris naturals; 11 al viver i 2 al servei de distribució d'última milla (DUM), encarregat del repartiment de les compres del Mercat a casa. Els treballadors compten amb el suport de vuit monitors. 

Els Serveis d’Atenció Diürna, orientats a facilitar la màxima autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual, compten amb 27 usuaris i usuàries. mentre que el Servei Ocupacional d’Inserció (SIO) en té 9, i el Servei de Teràpia Ocupacional (STO), 18.