El CRAC denuncia «traves» de l'Ajuntament per celebrar activitats al carrer

ERC també ha fet públic que el Consistori ha denegat els permisos per poder fer una bicicletada familiar aquest diumenge, i haurà de modificar-ne el recorregut

El CRAC no podrà celebrar Sant Jordi com era habitual
El CRAC no podrà celebrar Sant Jordi com era habitual | Marta Casas
Redacció
14 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:39h
El CRAC no podrà instal·lar la paradeta de llibres i projectes que posa cada any a disposició de les entitats associades per la Diada de Sant Jordi, ni tampoc podrà celebrar una festa prevista per al 29 d'abril i que l'assemblea de socis va decidir organitzar per recaptar fons per al pagament d'una multa imposada pel consistori a finals de gener.

Segons expliquen des de l'entitat, l'Ajuntament ha denegat aquests permisos per "evitar que es talli el pas a la gent", tot i que l'any passat, per Sant Jordi, el CRAC va muntar les seves paradetes a l'exterior de l'equipament, i també va poder celebrar la festa del desè aniversari al novembre sense problemes. "És evident que aquest argument no s’aguanta per enlloc quan l’any passat vam realitzar les mateixes activitats en el mateix espai amb els corresponents permisos", diu el comunicat de l'entitat.

I això no és tot: al mes de juny de 2022, el CRAC va haver de tancar les portes de manera sobtada, davant d'un requeriment de documentació per part de l'Ajuntament. Al mes de gener, el Consistori va ordenar el tancament de l'espai de la primera planta per "deficiències tècniques" - "unes "deficiències tècniques" que molts dels locals municipals de Rubí no compleixen", diu el comunicat de l'entitat - i per això s'han hagut de suspendre tots els cursos i tallers que s'hi feien, amb la conseqüent pèrdua d'ingressos que això ha comportat.

A més del tancament, l'Ajuntament va imposar una multa de 500 euros, i és per això que l'entitat havia previst organitzar una festa el 29 d'abril, similar a la de l'aniversari, que va comptar amb activitats infantils, concerts i un dinar popular. El Consistori ha ofert a l'entitat celebrar aquesta festa a la plaça Salvador Allende, però el CRAC assegura que el cost econòmic és superior al que ara mateix pot assumir.

"L'Ajuntament, de manera arbitrària, està intentant ofegar-nos fins a fer-nos desaparèixer", lamenten des de l'entitat. Al mes de gener, RubiTV.cat va demanar informació a l'Ajuntament sobre els problemes detectats a l'espai, però mai va obtenir cap resposta.

ERC haurà de modificar la ruta de la bicicletada familiar d'aquest diumenge

La denúncia del CRAC ha coincidit en el temps amb una de similar per part d'Esquerra Republicana, que aquest diumenge tenia previst celebrar una bicicletada familiar per exposar la seva proposta de mobilitat sostenible per la ciutat. Els republicans mantenen la convocatòria, diumenge a les 10.30h, però faran una ruta diferent de la prevista, ja que, com han explicat, el Consistori ha denegat el permís d'ocupació de l'espai públic que van sol·licitar ja fa setmanes.

"No hi ha raons de pes per denegar-nos els permisos sol·licitats per un acte molt semblant al que va celebrar el mateix PSC l'abril del 2015", diu el portaveu de la formació, Xavier Corbera, que afegeix que aquesta és una "prohibició que té com a objectiu final impedir a l'oposició fer arribar el seu missatge i explicar el seu projecte a la ciutat".

Recordem que ERC va ser un dels primers partits que va fer pública la no renovació del contracte de publicitat exterior en OPIS i MUPIS de Rubí, a finals del mes de febrer.