1 de 10
Dansa

Rubí acull la Gran Gala de Dansa del Ballet de Barcelona

L'elenc de ballarins ja ultima els detalls de l'espectacle a l'Espona, on assagen des del 2019

per Marta Casas, Rubí | 19 d'abril de 2023 a les 13:35 |
Aquest dissabte, el teatre municipal La Sala acollirà la Gran Gala de Dansa del Ballet de Barcelona, un espectacle per al quan ja estan ultimant els detalls a l'Espona - Centre de Dansa Tradicional Catalana, on assagen cada matí des del 2019, any de la fundació de l'única companyia de dansa clàssica i contemporània de Catalunya.

En aquest espectacle hi participen una dotzena de ballarins i ballarines, sota la direcció artística de Chase Johnsey, tot un pioner en el món del ballet i que ha actuat a companyies com Ballets Trockadero de Monte Carlo i l'English National Ballet, on va fer història com a primer home a ballar papers femenins en una companyia tradicional.


Aquest dilluns, la companyia ha obert les portes d'un dels seus assajos, amb la presència del mestre de ballet i variacions Leandro Sanabria i Òscar Fabrés, assistent de producció. El Ballet de Barcelona compta amb prop d'una vintena de ballarins d'Espanya, França, Itàlia, Mèxic, els Estats Units i el Japó, i des de la seva creació ha fet 8 espectacles i 91 actuacions per a 48.000 espectadors de diversos llocs de Catalunya, l'estat espanyol, França i Andorra, i recentment a Ruanda, a l'Umbumuntu Arts Festival.
 

La Gran Gala de Dansa que es podrà veure compta amb dos actes, un dels quals es va estrenar mundialment el passat 12 de març (Chronos). L'espectacle combina diferents coreografies d'estils contemporani, clàssic i neoclàssic. Així, entre els fragments que es podran veure durant l'obra hi ha Together, Brain, Frescos Animats, Don Quijote, El Corsario, Tongues, El Pájaro Azul (de La Bella Dorment) i La Mort del Gigne.

L'espectacle serà a les 20h, i té una durada d'una hora i 20 minuts (35 minuts per acte i 15 d'entreacte). Les entrades ja es poden adquirir a través del web municipal de La Sala o a la taquilla de l'equipament.
 

 

Participació