Últims dies per inscriure's a una nova edició de la Cursa de la Dona

El recorregut d'enguany sortirà de la Rambla del Ferrocarril i serà completament urbà

El recorregut, que serà completament urbà, sortirà de la Rambla del Ferrocarril
El recorregut, que serà completament urbà, sortirà de la Rambla del Ferrocarril | Localpres
Redacció
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:01h
Rubí acollirà el pròxim 7 de maig una nova edició de la Cursa de la Dona, una activitat que vol reivindicar l'esport femení i que enguany presenta algunes novetats: s'ha escollit una nova data, desvinculada del Cros Escolar, per fer-la coincidir amb el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, el 28 de maig; i el recorregut d'enguany no serà al parc de Ca n'Oriol, sinó que serà urbà. La participació és oberta a nascudes com a molt tard el 2016.

Les inscripcions es poden fer en línia fins al 4 de maig. També es podran fer presencialment al Punt d'Informació de la plaça Pearson, de 12h a 14h i de 18h a 20h.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha fet una crida a participar i a "tenyir la ciutat de rosa", per convertir la jornada en "un dia festiu a favor de l'esport femení, la salut i la solidaritat". L'organització compta amb el suport de la Unió Atleètica Rubí (UAR), la col·laboració del Club Natació Rubí, el Duet Rubí, Integral del Ascensor, l'Oncolliga i els comerciants de la ciutat.

La Cursa, doncs, és una activitat esportiva però, sobretot, una celebració. Per això no serà competitiva: no hi haurà classificació ni premis, i totes les persones participants rebarn una samarreta amb el lema Campiones. A més, també compta amb el vessant solidari: en el procés d'inscripció, les persones participants tindran l'opció de fer un donatiu d'entre 2 i 25 euros a l'entitat Oncolliga.

Característiques de la cursa

El recorregut d'enguany serà de 3.600m per carrers de la ciutat, amb sortida (10h) i arribada a la Rambla del Ferrocarril. Des d'allà s'avançarà cap a l'estació dels FGC, i passarà pels carrers de Cal Príncep, Cervantes, l'avinguda Barcelona, el passeig Francesc Macià, els carrers de Rafael Casanovas, Prat de la Riba, la carretera de Sabadell, el carrer del Bruc, la carretera de Terrassa, el passeig de Pau Claris, els carrers Doctor Robert, Maximí Fornés, Pere Esmendia, Doctor Turró, la plaça Clavé, i els carrers Colom, Prim i Cal Príncep, abans d'arribar a la rambla del Ferrocarril novament.

El temps màxim per realitzar-lo és de 90 minuts, després dels quals es donarà la cursa per finalitzada.

L'activitat comptarà amb servei sanitari per a l'atenció de possibles imprevistos, i es facilitarà aigua i begudes isotòniques a l'arribada a totes les participants.