«100 anys de l'Esbart Dansaire de Rubí», aquesta tarda al Castell

L'autor del llibre que explica la història de l'entitat de dansa tradicional, Enric Escofet, el presentarà amb Isidre Rubio i Joan Manel Camps (19h)

Una de les imatges que es podrà veure a la mostra
Una de les imatges que es podrà veure a la mostra | Fons Albert Sans Arís (BMMT)
Redacció
21 d'abril del 2023
L'Esbart Dansaire de Rubí continua amb la celebració del seu centenari, ara amb la presentació del llibre Dansa tradicional catalana. 100 anys de l'Esbart Dansaire de Rubí, escrit per Enric Escofet, i que anirà a càrrec de del mateix autor acompanyat d'Isidre Rubio, vicepresident de l'Esbart i Joan Manel Camps, president.

Després de la presentació s'oferirà una visita guiada a l'exposició Cent anys de dansa, instal·lada al mateix Museu Municipal Castell fins al 23 de juliol, on es farà la presentació a les 19h.

La inauguració de l'exposició va ser el passat 13 d'abril, i l'Esbart serà molt present al carrer en els pròxims dies: dissabte, amb una activitat de dansa en el marc de la Fira de la Terra i diumenge, per Sant Jordi. La setmana vinent, el dia 26, celebrarà el Dia Internacional de la Dansa amb tres ballades simultànies a la Rambla del Ferrocarril, l'era de Ca n'Oriol i l'Auditori del Castell.

L'Esbart prepara una Ballada de Gitanes al carrer molt especial, i per fer créixer la participació han proposat que hi hagi colles adultes que puguin ballar només l'entrada de l'emblemàtic ball. Hi haurà nou assajos a partir del 3 de maig, i per inscriure-s'hi cal omplir aquest formulari. Es preveu que la Ballada sigui el dia 1 de juliol, en el marc dels actes de la Festa Major de Rubí.