El barri de Les Torres acull el projecte «Juguem i respectem»

Dilluns, dimecres i divendres de 17.30h a 20.30h s'ofereixen alternatives lúdiques a infants i joves del barri

La plaça de la Constitució de Rubí
La plaça de la Constitució de Rubí | Cedida/Junts
Redacció
25 d'abril del 2023
Actualitzat a les 18:01h
La setmana passada va arrencar el projecte Juguem i respectem, al barri de Les Torres, una iniciativa que ofereix alternatives lúdiques als infants de Rubí que posa en valor l'ús compartit de l'espai públic a les places Neus Català i Pallejà i a la plaça de la Constitució.

El projecte vol donar una resposta innovadora i educativa a les queixes d'establiments i veïnat pel joc a futbol dels infants a l'espai públic: es tracta, doncs, d'oferir una alternativa que redueixi els cops de pilota però que alhora respecti el dret a jugar de la infància. Així, al barri les antigues senyals verticals de Prohibit jugar a pilota s'han substituït per altres de més amables, que resumeixen de manera visual que, a les places, tots els nens i nenes hi tenen cabuda si hi ha respecte.

Per a aquesta iniciativa es posa a disposició una maleta amb 30 jocs variats que ofereixen diverses possibilitats lúdiques als infants que juguen a la plaça, que fomenten que hi juguin tant nens com nenes i de diverses edats, i que les famílies puguin participar-hi. Per poder-hi jugar, l'infant ha de lliurar un carnet a la dinamitzadora a canvi d'un joc, que podrà utilitzar mentre la maleta sigui a la plaça, i es compromet a fer-ne un bon ús, jugar amb cura, seguir les normes del joc i retornar-lo en bon estat.

Les maletes, que es guarden a l'Associació de Veïns de Les Torres i a la pastisseria Moreno, estaran disponibles els dilluns, dimecres i divendres de 17.30h a 20.30h.

La prova pilot de Juguem i respectem que es va fer al setembre de l'any passat va registrar una assistència de 3.348 persones, amb una participació diària mitjana de 45 usuaris a cada plaça. La valoració per part de l'Associació de Veïns, del comerç implicat en el projecte i del públic adult en general ha estat positiva, segons l'Ajuntament, que ja valora que aviat es pugui encetar en una altra plaça de la ciutat.