En Comú Podem presenta la llista i els eixos fonamentals del programa per «transformar» Rubí

L'alcaldable, Andrés Medrano, apunta que treballaran per articular la ciutat, reforçar la xarxa de centres cívics i garantir els drets a l'habitatge, la salut o l'energia

En Comú Podem presenta la seva llista electoral
En Comú Podem presenta la seva llista electoral | Cedida/ECP
Redacció
27 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:30h
En Comú Podem ha presentat aquest dimecres la llista electoral amb què concorrerà a les eleccions municipals del 28 de maig, que encapçalarà Andrés Medrano i amb Ànnia Garcia com a número 2. Com han explicat, la llista inclou persones de perfils molt diversos, de tots els barris i urbanitzacions, de totes les edats i implicades en diverses entitats, amb un 40% de cares noves.

Pel que fa al programa electoral, Medrano ha explicat que la presentació d'ahir era només d'una part, ja que tenen moltes propostes. La clau, per a l'alcaldable, és l'articulació de la ciutat, posant èmfasi en el reforç i revifament d'una xarxa de centres cívics, i apropar-hi serveis municipals, descentralitzant-los.

Una altra pota important del programa és el que fa referència als drets, com ara el dret a l'habitatge, amb una aposta per la compra de sòl públic i l'edificació de noves promocions de lloguer. Pel que fa al dret a la salut, que volen reforçar amb "recepta social": programes adreçats a la gent gran, a la gent jove, per a la salut mental, per al tractament d'addiccions... I per últim, el dret a l'energia, que asseguren que "continuarem reforçant amb les eines que tenim", i que a més és un dels eixos per garantir la competitivitat i la permanència de les empreses al territori.

En aquest sentit, En Comú Podem també vol garantir la formació de les persones per a la seva ocupabilitat, reforçant el Rubí Forma i augmentant els graus de Formació Professional lligats al teixit industrial de la ciutat i allò que demanda: el que volen generar són "joves formats i professionals reciclats que siguin capaços de ser el motor d'aquesta necessària transformació per la innovació a Rubí", ha dit l'alcaldable.