1 de 10
Lectura

Rosa Ortiga i Carmen Gracia guanyen el concurs de relats Veus de Dona 2023

El jurat, set dones del club de lectura, ha acordat les guanyadores per unanimitat, i destaca que tots els relats presentats tenen una "gran qualitat literària"

L'alcaldessa, la regidora d'Igualtat i la de Joventut, amb les guanyadores del concurs | Localpres
per RubiTV.cat, Rubí | 27 d'abril de 2023 a les 18:38 |
Somiant, de Rosa Ortiga, i Invisible, de Carmen Gracia, han estat els relats guanyadors del concurs Veus de Dona en català i castellà, respectivament. Pel que fa a la categoria d'alumnes d'ESO, les guanyadores han estat Cristina Pérez, amb L'Amaris, la dona de deu anys i Irene Miras, amb Yo sanando, tú ahogando, totes dues de l'Institut Torrent dels Alous. En total hi han participat 40 relats.

El jurat ha valorat la qualitat literària, la correlació amb la temàtica, la creativitat, la gramàtica i la correcció del text. L'entrega de premis ha tingut lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler a càrrec de l'alcaldessa, Ana María Martínez; la regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer, i la conductora del club de lectura Veus de Dona, Gracia Pérez. "El jurat, set dones del club de lectura, ha llegit cada relat i ha acordat les guanyadores per unanimitat", ha explicat Gracia Pérez, que també ha dit que "la majoria tenen una gran qualitat literària", amb la qual cosa anima a continuar participant i fent difusió del certamen.


El concurs de relats va néixer l'any 2021 amb motiu del desè aniversari del club de lectura, amb l'objectiu de promoure i incentivar la creació literària en l'àmbit de la narrativa i la reflexió al voltant de les desigualtats entre homes i dones. Els relats tracten qualsevol temàtica que destaqui la igualtat de gènere, posi de relleu el paper de les dones en qualsevol camp del coneixement o destaqui l'aportació femenina a la societat actual.

 

Participació