1 de 10
cultura

La gira de «Les quatre estacions» farà dues parades al Vallès Occidental

Després de Terrassa, la producció amb ballarins del programa de dansa d'Alt Rendiment passarà per Sant Cugat i Reus

Imatge dels ballarins de 'Les quatre estacions' | Cedida
per Anna Mira, Terrassa | 5 de maig de 2023 a les 08:47 |
La dansa en majúscules es podrà veure aquest cap de setmana a Terrassa. L'escenari de la FACT Cultural és l'escollit per estrenar la nova producció Les quatre estacions. Es tracta d'un espectacle únic que combina la coreografia d'Ilya Jivoy, la música del mestre barroc Antonio Vivaldi amb la revisió que en fa el compositor britànic Max Richter i, finalment, la selecció dels millors ballarins que comptarà amb el suport del Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa de LaFACT Cultural de Terrassa. 

Les quatre estacions formen part de la 40a temporada BBVA de Dansa de La FACT i la girà comença aquest dissabte 6 de maig a Terrassa, el diumenge 7 de maig es podrà veure al Teatre-Auditori de Sant Cugat i el 26 de maig al Teatre Fortuny de Reus. En total, hi haurà 17 ballarins a l'escenari amb un espectacle inèdit que combina la dansa clàssica amb la contemporània. Una barreja d’estils que amb l’experiència i encert del

coreògraf, Ilya Jivoy, farà que ningú es quedi indiferent després de veure l'espectacle. Tant els elements clàssics com els contemporanis es posen d’acord en transmetre el mateix missatge a l’hora d’interpretar els sentiments que se’n deriven de cada una de les estacions.

Al cap i a la fi, es tracta de desxifrar un codi de llenguatge inherent a l’ésser humà, un codi que d’alguna manera identifica la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern amb determinats escenaris i sensacions: naixement, prosperitat, calor, maduresa, fragilitat, fred, memòria i, finalment, mort.

El compositor Ilya Jivoy ha estat guardonat amb el premi Esperança de Rússia i és
considerat com un dels millors joves coreògrafs del Teatre Mariinski de Sant Petersburg. La seva bona tasca com a coreògraf l’ha portat per multitud d’escenaris internacionals i arriba al PAR en Dansa per poder dur a terme la coreografia pròpia. 

Pel que fa al PAR en Dansa, el programa d'alt rendiment es va fundar l'any 2020. És un projecte de formació continuada per a joves ballarins d’entre 16 i 22 anys, que volen fer el salt a la vida professional. Aprofitant les instal·lacions que ofereix LaFACT Cultural, els ballarins tenen l’oportunitat de desenvolupar les seves habilitats en grans escenaris participant en produccions privilegiades que formen part de la programació de la Temporada de Dansa. A més, els joves ballarins estableixen contacte directe amb totes
les companyies internacionals programades per la Factoria Cultural de Terrassa amb
noms com Thierry Malandain, Carlos Acosta o Lucía Lacarra.

 

Participació