Els barris de Rubí comencen a celebrar les seves Festes Majors

Les festes als barris es combinen amb altres grans esdeveniments del programa de ciutat

04 de maig del 2023
Actualitzat el 11 de maig a les 14:18h
Ja hi ha calendari per a les Festes Majors de barri de Rubí
Ja hi ha calendari per a les Festes Majors de barri de Rubí | Localpres
Arriba el bon temps i els barris de Rubí comencen a celebrar les seves Festes Majors, a les quals s'han de sumar les ja tradicionals activitats a l'aire lliure com la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge, el Dia das Letras Galegas i, per descomptat, la Festa Major de Sant Pere.

El cap de setmana del 12, 13 i 14 de maig la Rambla del Ferrocarril acollirà la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge, i el cap de setmana següent, serà el torn de la Festa Major del barri de Ca n'Oriol, que coincidirà amb la celebració del Dia das Letras Galegas. El darrer cap de setmana de maig serà llarg, ja que dilluns és festiu i se celebrarà la Festa dels Xatos, l'endemà de les eleccions municipals.

Al mes de juny, les celebracions dels barris començaran al 25 de setembre (3, 4 i 5 de juny), continuaran a Can Fatjó el dia 18 i coincidint amb el festiu de Sant Joan, a La Plana del Castell. Tot i que no apareix al calendari que ha enviat l'Ajuntament a aquest mitjà, la Zona Mercat sol celebrar la seva Festa Major al juny. Recordem que l'any passat l'entitat va denunciar certes dificultats per l'organització de la seva festa.

El mes de juny culminarà amb la festa més esperada, la Festa Major de Sant Pere. Tot i que encara no s'han fet públics els detalls, ara com ara ja se sap que una de les actuacions previstes és la de la Mala Rodríguez, i hi ha consignades despeses per a quatre espectacles: un de La Traca Esdeveniments (promotora d'artistes com Camela, Miranda!, Silvia Pérez Cruz, Joan Dausà, Doctor Calypso, Loquillo, Estopa, Sopa de Cabra...) i un a càrrec de la Sociedad Española de Radiodifusión, que s'encarrega de l'organització de Los40 Primavera Pop.

Passada la Festa Major de Rubí, al mes de juliol els barris continuaran organitzant les seves celebracions pròpies. De moment al calendari n'hi ha dues, que coincidiran el cap de setmana del 21, 22 i 23 de juliol: l'Associació de Veïns de Can Tapis (Sector B) i la de Castellnou (Sector D). Abans de l'aturada d'activitat pel mes d'agost, se celebrarà una nova edició de les històriques Festes del carrer Sant Jaume, pels volts del dia 25 de juliol. Tot i que encara no hi ha confirmació, al juliol Rubí va celebrar per primera vegada el 2022 la Fira del Vi Jove, que va coincidir amb l'Infest i una nova celebració adreçada a joves que l'any passat van complir 18 anys a la ciutat, l'Hola Rubí.