1 de 10
Educació

L'institut-escola Teresa Altet és un dels centres que tindrà aire condicionat

Durant les onades de calor les direccions podran aturar les classes però hauran de mantenir l’horari d’obertura

L'aula d'una escola de Catalunya | ACN
per Nació, Barcelona | 5 de maig de 2023 a les 10:36 |
El Departament d’Educació ha anunciat aquest dimecres que instal·larà un centenar d’aires condicionats en espais comuns dels centres educatius en les pròximes setmanes per fer front a les altes temperatures. Un dels centres que comptarà amb aquest aparell serà l'Institut escola Teresa Altet de Rubí. 

D’altra banda, a mitjans d’aquest mes de maig, es farà arribar una segona tramesa de 2.500 ventiladors als centres, que se suma a una primera en la qual es van repartir 2.424 aparells. A més, durant les onades de calor, les direccions dels equipaments afectats rebran un avís del Meteocat a través de Telegram i podran aturar les classes, però hauran de mantenir l’horari d’obertura. L’actuació comporta una inversió de 5 milions d’euros.


La mesura anunciada pel conseller s’engloba dins del pla d’adequació al canvi climàtic als entorns escolars, que se centra en tres eixos diferenciats. Un d’ells implica traçar un pla d’eficàcia, sostenibilitat i confort de les infraestructures educatives. Tal com ha explicat el conseller, actualment un total de 539 centres (287 instituts i 252 escoles) ja disposen d’algun espai comú climatitzat.

Pel que fa al centenar d’aires condicionats que s’instal·laran les pròximes setmanes, s’han decidit les seves ubicacions a partir de diferents criteris, com la identificació d’un major nombre d’alumnat vulnerable; criteris constructius i arquitectònics dels edificis, així com la diferenciació de zones climàtiques. Es farà en llars d’infants, centres d’educació especial, instituts i instituts-escola.

 

Participació