Retiren un rusc d'abelles de l'entrada del Celler

Com que es tracta d'una espècie protegida, el Servei de Natura i Medi Ambient va contactar amb un apicultor que les recollirà en una caixa en els pròxims dies i les traslladarà a un emplaçament més adequat

Una caixa per recollir les abelles a la plaça del Celler
Una caixa per recollir les abelles a la plaça del Celler | Marta Casas
09 de maig del 2023
L'Ajuntament de Rubí ha retirat un rusc d'abelles que es va localitzar ahir a la tarda darrere de l'entrada principal del Celler, al carrer García Lorca amb Prim. 

És habitual que durant la primavera alguns eixams abandonin el rusc amb la reina vella per tal d'establir-se en un lloc nou i formar una nova colònia, i que en aquest procés es trobin agrupacions d'aquests insectes en alguns llocs inesperats, com ara a la via pública, dependències municipals o immobles privats.

Ja que l'abella de la mel està declarada espècie protegida d'interès especial a Catalunya, el Servei de Medi Natural de l'Ajuntament de Rubí va contactar amb un apicultor per tal de recollir les abelles en una caixa, que es va col·locar ahir, i esperar que hi entrin totes per poder traslladar-les a un altre emplaçament. Normalment, l’apicultor ja disposa d’espais adients al medi natural on té caixes d’abelles, ja sigui a Rubí o fora del municipi.