Aquestes són les propostes d'En Comú Podem per millorar la qualitat assistencial a Rubí

Andrés Medrano reitera la necessitat de defensar una millor qualitat assistencial a Rubí des de la unitat de les forces polítiques municipals

En Comú Podem Rubí presenta les propostes en matèria de Sanitat amb Gemma Tarafa, regidora de Barcelona
En Comú Podem Rubí presenta les propostes en matèria de Sanitat amb Gemma Tarafa, regidora de Barcelona | Cedida/ECP
Redacció
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:51h

En Comú Podem Rubí porta al seu programa una bateria de propostes per millorar l'atenció sanitària de la ciutadania, especialment en els àmbits de la salut mental, l'assistència a la gent gran i la recepta social.

L'alcaldable, Andrés Medrano, ha lamentat que a Rubí hi hagi un problema de "dimensió, quantitat i qualitat" en matèria de Sanitat, i ha reclamat la construcció d'un quart CAP a Rubí, ja que dels tres que hi ha, dos atenen una població superior a les 25.000 persones i estan saturats.

Ànnia Garcia, número 2 dels Comuns, ha explicat que volen millorar la recepta social ampliant-la fins a la universalització: "Cal que l'Ajuntament estigui a disposició del servei sanitari i es disposin tots els recursos que es poden oferir a la ciutadania", i per tant evitar la pobresa farmacèutica.

Respecte a la salut mental, En Comú Podem demana obrir un centre específic al costat del CAP Sant Genís, on ja estava planificat i hi ha disposició dels terrenys; i en l'àmbit de la gent gran, proposen posar en marxa el projecte APORTA, una xarxa de veïns als quals es formarà perquè puguin visitar les llars de les persones grans i detectar si tenen algun problema.

La regidora de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, que ha acompanyat els Comuns en aquesta roda de premsa, ha destacat alguns assoliments del govern liderat per Ada Colau, com un dentista i psicòleg municipals, per posar en valor la tasca que es pot fer des dels Ajuntaments. En aquest sentit, Medrano també ha insistit en la necessitat de fer una reclamació des de totes les forces polítiques - "si cal anem els 25 regidors de l'Ajuntament a la porta del Departament de Salut" - per aconseguir una millor qualitat assistencial a Rubí i tots els equipaments i especialitats necessàries.