Junts Rubí transformarà «10 places grises en places verdes»

La formació vol que puguin funcionar com a refugis climàtics i fer-les "llocs agradables per passejar i fer-hi les activitats de relació habituals", com ha explicat l'alcaldable, Ivan Vila

Junts Rubí presenta una proposta per reformar 10 places de la ciutat i fer-les més verdes
Junts Rubí presenta una proposta per reformar 10 places de la ciutat i fer-les més verdes | Cedida/Junts
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:07h

Junts ha fet pública avui una de les seves principals propostes de campanya: "transformar 10 places grises de Rubí en places verdes" com a solució per a l'adaptació al canvi climàtic i perquè aquestes puguin servir com a refugis, a més de fer-les "llocs agradables per passejar i fer-hi activitats de relació habituals", ha explicat l'alcaldable, Ivan Vila.

El candidat ha dit que, a més d'aplicar propostes en aquest sentit que ja s'han aprovat al ple i seguir les directrius del Pla Director del Verd Urbà, la seva formació proposa canviar la fesomia de deu places, actualment encimentades o de sorra i amb poques ombres, amb diverses solucions basades en la natura per evitar generar el que el conegut efecte illa de calor: minimitzar la pavimentació i dotar-la d'ombres, fer servir paviments frescos, incorporar làmines i punts d'aigua, vegetació densa i amb efecte refrescant... "Hem de fer que les places siguin practicables: que els nens puguin jugar als parcs infantils, els adults seure als bancs, que hi hagi fonts d'aigua...".

Una de les places que Junts proposa transformar és la plaça Pearson, on la formació proposa aplicar aquests criteris climàtics. El mateix matí d'ahir, Parcs i Jardins Catalunya va fer unes obres de drenatge del terra, que la formació turquesa considera "serviran de poc" si no es fa una reforma integral de la plaça, una de les propostes que ja van fer fa uns mesos, i a més s'hi apliquin criteris de seguretat.
 

Obres de drenatge a la plaça Pearson Foto: Marta Casas


La resta de places que volen reformar, tenint en compte els mateixos criteris climàtics i de seguretat són la de la Sardana, Marquès de Barberà, Salvador Allende, Neus Català, el Pinar, Pere Esmendia, el Parc de la Serreta, la plaça del Mercat i la plaça de Ca n’Oriol.

Entre algunes de les propostes que desgrana Junts hi ha la instal·lació de pèrgoles vegetals i no artificials com la que hi ha prevista a la plaça Salvador Allende, laberints vegetals o fins i tot una instal·lació d'horts urbans al Pinar.