L'Escola del Bosc es construirà el 2026

Segons ha informat Ràdio Rubí, mentre no arribi el nou edifici es dignificaran les instal·lacions actuals

L'Escola del Bosc, en barracons, podria tenir un nou edifici l'any 2022
L'Escola del Bosc, en barracons, podria tenir un nou edifici l'any 2022 | RubiTV.cat (Arxiu)
Redacció
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:00h
El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Rubí han arribat aquest migdia a un acord per a la construcció de l'Escola del Bosc: el nou edifici entrarà en funcionament el curs 2026-2027, com ha informat Ràdio Rubí.

Aquest migdia hi ha hagut una reunió que ha comptat amb la presència de Jean-Marc Segarra, director de Centres Públics de la Generalitat, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Maria Teresa Fons, que han pogut donar la bona notícia a la sortida a l'Associació de Famílies, que havia convocat una concentració a la porta. Segarra ha reconegut que en algun moment s'ha posat en dubte construir el centre, a causa de la baixada de la natalitat, però finalment es tirarà endavant.

Pel que fa a l'alcaldessa, ha mostrat la seva satisfacció per haver assolit aquest acord després de tants anys d'espera, i s'ha compromès a col·laborar amb l'Ajuntament per dignificar les instal·lacions actuals i minimitzar els efectes de les obres a la comunitat educativa.

L'AFA també ha celebrat l'anunci, però ha avisat que estaran atents al compliment del calendari, com ha dit la seva presidenta, Haja Gerewu, a través d'una comissió de seguiment dels acords i el calendari.

L'Escola del Bosc, deu anys en barracons

Quan l'Escola del Bosc sigui una realitat, farà més de quinze anys que es troba en barracons. Qui era el director el 2020, Ricard Vega, explicava en el marc d'una protesta davant del ple municipal que feia deu anys que estava projectada i fins i tot licitada, però que un canvi de govern va fer que el projecte quedés en un calaix.

Pocs dies després d'aquella protesta, l'Ajuntament de Rubí anunciava un acord per construir l'Escola, en què el Consistori aportaria uns 400.000 euros (un 10%) i la Generalitat hi posaria la resta. L'acord es va firmar un 5 de març de 2020, tot just deu dies abans que arribés el confinament per la pandèmia. El conveni amb els detalls concrets del finançament i el procés participatiu es va signar el juliol de 2021.

El novembre de 2021, l'Ajuntament va aprovar la cessió del solar on s'ha de construir el nou equipament educatiu. Després de mesos d'endarreriments, i molts rumors sobre la possibilitat que es descartés definitivament el projecte - l'alcaldessa va arribar a oferir organitzar autobusos per acompanyar les famílies a protestar davant d'Educació, però el Departament va desmentir aquestes informacions -, aquest migdia s'ha fet el que podria ser l'anunci definitiu. El Bosc tindrà la seva escola en marxa el curs 2026-2027.