1 de 10

La Junta Electoral obliga a retirar el mural independentista de la UAB

Dona 72 hores a la universitat i neix arran d'una petició del col·lectiu Impulso Ciudadano

Imatge d'arxiu del mural de la plaça Cívica | @ShaAcabat
per NacióSabadell, 17 de maig de 2023 a les 15:14 |

El mural independentista de la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en el qual es pot llegir el lema "independència, socialisme i feminisme", acompanyat dels símbols feminista i la falç i el martell, haurà de retirar-se. Així ho ha dictaminat la Junta Electoral de Zona (JEZ) i li ha ordenat que ho faci en un termini de 72 hores.

Una decisió que surt d'una denúncia del col·lectiu Impulso Ciudadano, interposada el passat 23 d'abril, i que aquest dimecres la universitat ha rebut la notificació, segons han confirmat fonts de la UAB a l'ACN, i que ha subratllat que acatarà la decisió.


L'entitat va justificar la mesura perquè no "respecta la neutralitat ideològica", en entendre que el mural i el seu contingut infringien l'article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El 29 d'abril es va admetre a tràmit, i la UAB no ha presentat al·legacions, que es podien exposar en un termini de 24 hores.

Es tracta d'una pintada que es va refer fa quatre anys, obra d'espais com, entre d'altres, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i La Forja, amb algun canvi respecte a l'original. Una prohibició per les eleccions generals del 28 d'abril. El mural es va repintar fa unes setmanes i que ha estat vandalitzat.

El mural de la discòrdia

La pintada ha estat objecte de discòrdia quan s'han convocat eleccions. Fa quatre anys, la JEZ també va irrompre en campanya de les generals, del 10 de novembre de 2019, per ordenar l'eliminació.   

 

Participació