En Comú Podem Rubí vol desplegar una xarxa de centres cívics

La formació critica l'anunci del Govern sobre l'hospital lleuger entre Rubí i Sant Cugat

En Comú Podem Rubí explica la seva proposta de xarxa de centres cívics
En Comú Podem Rubí explica la seva proposta de xarxa de centres cívics | Cedida/Ràdio Rubí
Redacció
18 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:55h

En Comú Podem
 ha explicat aquesta tarda una de les seves propostes més destacades del programa electoral: el desplegament d'una xarxa de centres cívics que servís per acollir les activitats de les entitats, per una banda, però també altres serveis de l'administració, com les Oficines de Drets Socials o els serveis de la xarxa Aporta que van explicar en el marc de les mesures en l'àmbit de la salut.

Així ho ha explicat Andrés Medrano, l'alcaldable de la formació, que ha enumerat tots els avantatges d'aquests centres cívics: descentralitzar l'administració, fer arribar la informació als barris, tenir espais per fer treballs en grup per als estudiants... i en definitiva, fer una ciutat "més entreteixida, més segura i més social".  

La número 2 dels Comuns, Ànnia Garcia, opina que de vegades el moviment associatiu i veïnal, "un orgull per la nostra ciutat", s'ha anat "apagant" i no tenen tanta força com havien pogut tenir dècades enrere, molts cops per la pròpia dinàmica de les mateixes entitats però també per la relació que han tingut amb l'Ajuntament. Així, defensa que "l'Ajuntament ha d'acompanyar" les entitats perquè puguin tornar a tenir el seu paper protagonista.

La xarxa inicial de centres cívics que suggereixen els comuns començaria a funcionar a set equipaments de barri: els de Ca n'Oriol, Can Fatjó, El Pinar, Zona Nord, Les Torres, 25 de setembre, aprofitant el projecte en construcció, i un altre a les urbanitzacions, que podria ser l'edifici Ressò o el futur centre de Can Mir.

En Comú Podem també demana una segona biblioteca a la ciutat, com recomana la Diputació de Barcelona, que, com explica el candidat, proposen fer a la banda oest de la Riera i així dotar de més equipaments aquesta part de la ciutat. A més, ha dit que no s'hauria de limitar a un punt de consulta o lectura sinó que fes d'aparador del patrimoni local.

Andrés Medrano, sobre l'anunci de l'hospital lleuger: "És una proposta buida"

L'alcaldable d'En Comú Podem ha criticat durament l'anunci del conseller de Salut, Manel Balcells, de fer un complex d'alta resolució o hospital lleuger entre Sant Cugat i Rubí, que ha titllat de "globus sonda". "Això no és un hospital, ho hem de dir d'entrada; per tant la proposta és buida". 

De fet, ho ha equiparat a la proposta de l'actual CUAP, que va generar un titular "grandiloqüent" però on "no tenim els especialistes adequats". Com va dir també l'alcaldessa, Ana María Martínez, Rubí ja tenia una proposta de construcció i pla funcional de l'Hospital, fins i tot els terreny cedits. "Aquest centre ha d'estar a Rubí", ha dit, després de manifestar que tal com s'ha fet l'anunci, tot apunta que s'acabarà fent a Sant Cugat.

L'anunci, per a Medrano, "és una falta de respecte a Rubí i als drets sanitaris de la seva població".