Juan José Giner (PP): «Hem d'acostar la Policia a la ciutadania»

Els alcaldables expliquen les seves principals propostes en matèria de seguretat, urbanisme, mobilitat i espai públic i urbanitzacions

Juan José Giner, candidat a l'alcaldia pel PP, en un acte de campanya
Juan José Giner, candidat a l'alcaldia pel PP, en un acte de campanya | Marta Casas
22 de maig del 2023
Actualitzat el 24 de maig a les 9:39h

Aquest diumenge, la població de Rubí està cridada a les urnes per determinar el futur polític de la ciutat. Què hi ha en joc a les eleccions municipals? Hi ha molts factors que poden ser determinants a l'hora d'escollir el futur alcalde o alcaldessa, i des de RubiTV.cat hem demanat als candidats les seves propostes més destacades en matèria de seguretat, urbanisme, mobilitat i espai públic.

Juan José Giner és el candidat del Partit Popular, que optarà per segona vegada a obtenir representació al ple.

- Quines són les propostes més destacades del PP en l'àmbit de la seguretat?

- La seguretat ciutadana és un dels grans eixos del nostre programa electoral. Entre d'altres, proposem que es consideri nul·la la inscripció ocupant d'una persona il·legal en el padró municipal, crear una oficina anti-okupa amb un telèfon directe, aprofitant les instal·lacions de PROURSA, i desplaçar la comissaria de la Policia Local al barri de Les Torres, a l'edifici del Rubí Forma. Les Torres és un dels barris amb més delinqüència de Catalunya, i també hi ha la ronda d'entrada a la ciutat, amb la qual cosa amb aquesta nova instal·lació aproparem la Policia a la ciutadania.

En general, considerem que cal millorar els recursos humans i materials de la Policia Local, i que l'Ajuntament protegeixi el propietari dels habitatges ocupats: assumir les despeses d'aigua i escombraries, eximir del pagament de l'IBI, que s'obrin línies d'ajuts per a habitatges que han quedat destrossats per les ocupacions, i facilitar gestions de desempadronament a habitatges ocupats.

- Quins aspectes de la mobilitat milloraria de la ciutat?

- Un dels grans problemes del dia a dia de la ciutadania és l'aparcament. Per això proposem cobrir una part de la Riera per crear fins a 1.000 nous aparcaments, i així garantir que la gent es pugui desplaçar pel centre. Altres propostes són crear una Via Verda des de Can Barceló fins a Can Xercavins, fer dos ponts peatonals des de la plaça Marquès de Barberà fins a l'Escardívol, i connectar la carretera de la Font de la Via amb Cova Solera.

- El mandat 2023-2027 serà clau l'aprovació del POUM. El seu partit estava d'acord amb el Text Refós del 2017, tot i que finalment es va desestimar. Quines són les principals demandes del PP per al nou Pla d'Ordenació?

- Sabem que amb un bon pla urbanístic garantim la qualitat de vida dels rubinencs. A més, ha de ser un planejament que atregui inversors i empreses, i que ajudi a la dinamització comercial. Nosaltres treballarem a fons en aquest nou planejament urbanístic, cal posar-s'hi des del primer minut i esperar a tenir-lo aprovat per definir el futur de Rubí, sense anar fent modificacions del PGO.

- Com milloraria l'estat de l'espai públic, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions?

- L'espai públic necessita un manteniment constant i adequat per garantir aspectes com la seguretat i l'accessibilitat. El primer que proposem és un pla de renovació de les voreres a les urbanitzacions i el nucli urbà, ja que actualment estan molt malmeses i deteriorades, i també una renovació de la il·luminació.

- Aspiren a recuperar la representació al ple després d'un mandat d'absència. Si ho aconsegueixen, amb quins partits estarien disposats a pactar per governar o garantir la governabilitat?

- Veurem quins resultats donen les urnes i quines possibilitats hi ha. Però el que tenim clar és que nosaltres només tenim un pacte, un compromís: amb la ciutadania de Rubí.