L'AUP basa el seu acte central en la defensa de la gestió pública dels serveis municipals

L'alcaldable, Marina Dolset, es desmarca d'ERC i els Comuns i llança un atac directe a les grans empreses que gestionen la neteja d'equipaments, les escoles bressol, l'aigua o la neteja viària

L'AUP celebra el seu acte central amb Eulàlia Reguant
L'AUP celebra el seu acte central amb Eulàlia Reguant | Cedida/AUP
Redacció
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:49h

L'Alternativa d'Unitat Popular ha celebrat aquest dimecres el seu acte central de campanya, amb la participació de diversos membres de la candidatura, com l'alcaldable Marina Dolset, i la diputada Eulàlia Reguant. L'acte ha volgut destacar que la candidatura és l'alternativa a les polítiques actuals, defensant, entre d'altres, la gestió 100% pública dels diversos serveis municipals, la rebaixa dels sous i la renúncia als assessors, entre d'altres.

L'alcaldable de l'AUP ha fet un discurs especialment crític amb les seves formacions frontissa, ERC i En Comú Podem, a qui ha acusat de "manca de coherència". "No volem gestionar misèries o ser els millors delegats de la classe, sinó que volem expropiar tots els seus serveis bàsics". "Naixem en un Hospital bàsicament concertat, i ERC ho permet perquè vota diferent al ple que al Parlament; anem a una escola bressol concertada perquè els Comuns han tingut l'oportunitat de municipalitzar-la i no ho han fet", ha dit Dolset.

La candidata també ha acusat el conseller d'ERC, Josep González Cambray, de no revertir les retallades en Educació que afecten als centres educatius, i ha denunciat que les persones que es dediquen la neteja són "majoritàriament dones, moltes migrades i precaritzades", perquè el contracte està externalitzat a una de les empreses de Florentino Pérez, "que s'endúu uns cinc milions del Pressupost municipal". Dolset ha posat el focus en les grans empreses, Agbar, que gestiona l'aigua; FCC, del contracte de neteja viària en mans de Carlos Slim, "el desè home més ric del món" o Suara, denunciada múltiples vegades. "El 50% del pressupost municipal va a parar a mans de grans empreses", ha conclòs Dolset.

L'AUP és conscient que "no és temps de majories absolutes", i que si arriben a governar no ho podran fer tots sols. Això sí, tenen dues línies vermelles: no pactaran amb partits que no estiguin disposats a baixar-se el sou, i que no vulguin tirar endavant polítiques valentes per treure-li poder a les empreses que "volen lucrar-se amb els nostres serveis". Marina Dolset, en un missatge adreçat directament als votants d'En Comú Podem, ha recordat que el 2015 no hi va haver acord per bastir un govern alternatiu, precisament, pels sous i els assessors, i ha criticat que els Comuns "endollessin" Pau Navarro com a assessor de govern quan va deixar l'acta de regidor o Carlos Águila com a gerent de PROURSA. "Li diem a aquesta gent que entenem la seva frustració perquè el seu vot no va servir, però que hi ha una alternativa: es diu AUP".