Rubí es prepara per la campanya de prevenció d'incendis

Membres de la Policia Local, Protecció Civil i l'ADF han fet una sessió amb els Bombers de la Generalitat

Un incendi a una zona boscosa
Un incendi a una zona boscosa | Bombers
Redacció
30 de maig del 2023
Membres de la Policia Local, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i l'Agrupació de Defensa Forestal de Rubí han participat aquest matí en una sessió amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya per preparar la campanya de prevenció d'incendis de cara a aquest estiu.

La previsió d'incendis forestals és una de les prioritats dels cossos de seguretat, i per això s'ha organitzat aquesta trobada per coordinar-se, atesa la situació pluviomètrica actual, que farà que s'agreugi el risc. La cita ha servit per treballar els diferents models d'incendi forestal i els comportaments del foc, que poden ser diferents segons la topografia.

En aquest sentit, s'ha parat especial atenció a les urbanitzacions. En aquests espais, l'Ajuntament de Rubí explica que ha dut a terme actuacions de reducció de risc d'incendi, prioritzant la neteja de vegetació a les franges perimetrals: les actuacions es van dur a terme durant el mes d'abril, netejant zones immediates a la trama urbana i fins a 25 metres de les façanes dels habitatges, i també a la part posterior de les parcel·les i zones de torrents marginals. A les zones arbòries s'ha fet un desbrossament per reduir la densitat de l'estrat arbustiu fins a un 15% de la superfície, seleccionant les espècies compatibles amb la prevenció d'incendis; arribant fins al 35% en zones de matolls, bosc de rebrot i bosc jove.