200 signatures per reclamar solucions a l'impacte del soroll dels FGC a diversos carrers de Rubí

Els veïns han aportat material fotogràfic i audiovisual, a més d'informes de mesuraments que demostren que el nivell sonor supera el límit fixat a la Llei contra la contaminació acústica

Una de les zones afectades pels sorolls i vibracions
Una de les zones afectades pels sorolls i vibracions | GSV
Redacció
06 de juny del 2023
Els veïns del carrer Josep Serra, la plaça Pep Rovira i la Font de la Via han recollit 200 signatures per reclamar solucions per reduir l'impacte del soroll dels trens dels FGC que passen per prop dels seus habitatges.

Amb aquestes signatures, han fet el registre de la queixa als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i ara esperen resposta. En aquesta instància hi han fet constar la problemàtica que els afecta: l'exposició constant als sorolls i vibracions que generen els trens, que s'han agreujat amb l'increment d'horaris, i les diverses activitats de manteniment ferroviari a les nits i matinades, que es fan a l'hangar als terrenys adjacents de l'Antiga Estació.

A més de l'escrit, han aportat material fotogràfic i audiovisual, en especial uns informes de mesures que es van fer els anys 2021 i 2022 i que conclouen que els valors de nivell sonor superaven el valor límit fixat per la Llei 16/2002 de protecció contra la contaminació acústica.

A més, els veïns asseguren que durant el procés de recollida de signatures han detectat que "no som les úniques zones afectades per aquesta contaminació invisible, i que és un aspecte que no importa gaire a les administracions competents". En aquest sentit, recorden que qualsevol veí pot adreçar-se al grup a través de soroll.fgc@gmail.com.