S'incorporen cinc nous membres a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil

Aquest dimarts han estat rebuts per l'alcaldessa i la regidora de Seguretat Ciutadana en funcions, i el cap de la Policia Local

Els nous voluntaris de Protecció Civil
Els nous voluntaris de Protecció Civil | Localpres
Redacció
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:08h
Aquest dimarts, l’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, la regidora de Seguretat Ciutadana en funcions, Marta Oliva; l’inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sànchez i el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí (AVPCR), José Miguel Barquin, han donat la benvinguda a cinc nous voluntaris recentment incorporats a l'entitat, que ja han superat la formació específica de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya que els permet ser voluntaris de Protecció Civil.

Els nous voluntaris han rebut els nomenaments que els acrediten com a membres de l'AVPCR de mans de l'alcaldessa en funcions, que ha agraït la "vitalitat i el compromís ciutadà" de les noves incorporacions. L'Associació col·labora en diverses tasques vinculades a la prevenció i la seguretat ciutadana, com serveis preventius d'informació, actuacions en situacions d'emergència o col·laboració en Plans de Protecció Civil, simulacres i exercicis, entre d'altres.

Per ser membres de l'Assocació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí és necessari omplir una sol·licitud i presentar-la, juntament amb la documentació requerida, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). La persona sol·licitant iniciarà el procés sent aspirant i, al cap de sis mesos, podrà dur a terme la formació reglada pertinent a l’ISPC. Un cop superada la formació, serà nomenada voluntària per decret d’Alcaldia.