La Festa Major de Rubí va prenent forma

Quan falten menys de vint dies, ja es coneixen algunes de les activitats contractades per a la celebració de Sant Pere d'enguany

La Ballada de Gitanes al carrer vol batre rècords pel centenari de l'Esbart
La Ballada de Gitanes al carrer vol batre rècords pel centenari de l'Esbart | Marta Casas
12 de juny del 2023
Actualitzat el 13 de juny a les 11:29h
Falten menys de vint dies per l'inici de la Festa Major de Rubí, i la programació ja està pràcticament tancada.

Com cada any, hi haurà activitats per a tots els gustos: concerts, cultura popular i tradicional, gastronomia, atraccions, activitats infantils...

A més, la celebració de Sant Pere inclourà, un any més, el Festival Rrandom, del qual ja coneixem tots els artistes. A continuació repassem les més destacades.

RubiTV.cat oferirà tota l'agenda, dia per dia, i es podrà consultar diàriament a l'especial que hem preparat per la Festa Major de Rubí 2023.

Música

David Bustamante serà el cap de cartell del festival de música eclèctic Rrandom, que reunirà artistes com Los Secretos, Búhos, María Pélae o La Década Prodigiosa. Aquest divendres, l'Ajuntament ha anunciat els dos últims noms: el cantautor rubinenc Jere i la banda asturiana Marlon.

Fora del Festival Rrandom, ja es coneixen alguns noms d'artistes que actuaran en diversos espais, amb laPlaça Pep Rovira com a novetat. Allà hi actuaran The Electric Alley o Güru, entre d'altres. També passaran pels diversos escenaris de la festa els artistes locals Ninja Pastori, Roger Margarit, Indubio o Arumbo, i altres vinguts d'altres indrets com Lia Sampai, Rosantique o The Scarteen Sisters.

L'Ateneu serà l'escenari de la programació de jazz i blues, a càrrec de l'Associació Jazz Rubí i la Societat de Blues de Rubí.

L'Obrador Coral oferirà un concert de Festa Major, i també hi haurà un espectacle a càrrec de La Principal de la Bisbal.

Per altra banda, aquesta Festa Major acollirà la segona edició del concurs musical Rubí Té Talent, que aquest divendres donarà a conèixer els finalistes; i una nova edició del karaoke que anys enrere havia organitzat RubiTV.cat. Com cada any, Ràdio Rubí celebrarà el RubíSound, amb una programació preparada per l'emissora municipal de la ciutat.

Entitats locals: cultura, tradicions i història

Pel que fa a la cultura popular, no faltaran les colles de Diables - Diables de Rubí,Rubeo Diablorum i els Diables de la Riera de Rubí - amb el seu correfoc; els Gegants de Rubí, el Foment de la Sardana amb diverses ballades i el Concurs de Colles, on també participarà l'ES Flor de Neu, una Diada Castellera...

També hi haurà activitats per part de les entitats de cultura popular i tradicional d'altres indrets de l'Estat espanyol, com el gaspatxo extremeny o el Festival d'Entitats Andaluses.

El Grup Fotogràfic El Gra serà l'encarregada de captar tots els moments màgics de la Festa Major amb els seus objectius i l'exposició Fotografia Viva.

L'Esbart Dansaire de Rubí oferirà una ballada molt especial, atès que aquesta Festa Major coincideix amb la celebració del centenari de l'entitat. L'Esbart també serà protagonista de la missa solemne del dia de Sant Pere, i sobretot, a la Ballada de Gitanes al carrer, dissabte a la tarda, que l'entitat vol que sigui de rècord.

La responsable de RubiGuiem, Natàlia Giménez, farà diverses visites guiades al llarg de la Festa Major. Enguany també s'ha incorporat un taller familiar de Jocs de l'Antiguitat basat en l'Antic Egipte i la conferència Un viatge al país dels faraons.

I per descomptat, una tradició que no ha fallat mai, ni en anys de pandèmia: el piromusical que, el dia 3 de juliol, acomiadarà la Festa Major.

Humor, màgia i circ

La plaça del Doctor Pearson serà l'escenari d'espectacles d'humor i màgia, encara sense concretar, però organitzats per l'empresa Tira Cañas SL.

Per altra banda, ja se saben alguns dels espectacles de circ: Sinergia Street, Desprovisto i Back2Classics són alguns dels títols que hem pogut conèixer.

Activitats infantils

La canalla tindrà molts espais i activitats per gaudir com qualsevol altre de la Festa Major de Rubí. Com cada any, hi haurà activitats de ludoteca, inflables i jocs, i espectacles destinats exclusivament al públic familiar: en destaquen Heavy per xics, Karibú, un espectacle de sensibilització, El Petit Lilo o Els amics d'en Crusó.