L'editorial Juventud, amb seu a Rubí, guanya el Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial

Especialment coneguda per traduir sèries de gran èxit com "Les aventures de Tintín"

La seu de l'Editorial Juventud a Rubí
La seu de l'Editorial Juventud a Rubí | GSV
Redacció
13 de juny del 2023
L'Editorial Juventud, amb seu a Barcelona i a Rubí, ha estat guardonada amb el Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial d'aquest any 2023, per un jurat que ha destacat "ser referent en el món editorial espanyol i haver sabut traslladar l'amor als llibres a través d'obres universals amb què s'identifiquen diverses generacions de lectors, especialment en els àmbits de la literatura infantil i juvenil", entre els quals sèries de gran èxit com Les aventures de Tintín o els llibres d'Enid Blyton.

Juventud és una editorial independent regentada per quatre generacions de la mateixa família i "ha sabut sumar als grans clàssics una línia de publicació pròpia, tant en català com en castellà, en la qual ha situat l'obra d'autors nacionals en el panorama internacional". El jurat també ha valorat la seva "capacitat d'adaptació" i "la passió per la cultura com a motor de la seva tasca", en els seus cent anys d'història.

Aquest premi, que entrega el Ministeri de Cultura i Esports, i dotat amb 30.000 euros, té l'objectiu de distingir el conjunt de la tasca editorial d'una persona física o jurídica que hagi destacat per la seva aportació "excel·lent i innovadora" a la vida cultural.

Fundada a Barcelona el 5 d'octubre de 1923, l'Editorial Juventud arriba al seu centenari amb uns 10.000 títols publicats, i presència a tot el territori espanyol i a més de 40 països del món. Compta amb distribuïdores a tota l'Amèrica Llatina i els Estats Units. Des els seus inicis, la seva producció es basava en traduir al català i al castellà grans obres internacionals i èxits de la literatura com Peter Pan, Alícia al país de les meravelles o Mary Poppins, però fa més de 10 anys l'editorial compta amb una línia de producció pròpia.