Ivan Vila, número 8 de Junts al Congrés per Barcelona

El candidat assegura que denunciaran públicament "el continu maltractament que pateix el nostre país per part dels governs espanyols, siguin del color que siguin"

Ivan Vila serà el número 8 de Junts al Congrés
Ivan Vila serà el número 8 de Junts al Congrés | Junts Rubí
18 de juny del 2023
Ivan Vila, que ha estat l’alcaldable de Junts a Rubí, serà el número 8 a la llista de la formació al Congrés per la demarcació de Barcelona. Així ho ha explicat el mateix implicat aquest diumenge: "Quan et proposen un repte així, i encapçalat per una lluitadora com la Míriam Nogueras, no pots dir que no".

Per a Vila, tenir presència a Madrid "és necessari per continuar defensant Catalunya" i "no regalar els vots a canvi de res", com ha anat passant en aquesta legislatura, a parer del candidat. A més, és "imprescindible que es denunciï públicament el continu maltractament que pateix el nostre país per part dels governs espanyols, siguin del color que siguin, i lluitar per aconseguir les inversions i traspassos necessaris per poder fer les gestions que ens pertoquen com a país i futur Estat", resumeix Vila.

A títol personal, el candidat de Rubí ha explicat que és "emocionant" poder formar part d’un gran equip al Congrés dels Diputats, on també es podran defensar qüestions que afectaran a Rubí: "M’hauria agradat fer-ho com a alcalde - o com a regidor, si més no - però malauradament ens vam quedar a 55 vots per obtenir representació", ha dit. "Ara tenim una segona oportunitat per posar Rubí al mapa de les inversions que necessitem, també per part de l’Estat espanyol".

Un dels exemples més clars és el traspàs de Rodalies, que permetria convertir una línia "completament abandonada i inservible" com la R8 en un gran nexe de connexió entre els Vallesos i altres comarques. Per altra banda, des de Junts recorden que van participar en un grup de treball al Congrés per demanar que s’estudiés un enduriment de les penes als infractors de furts, especialment als reincidents, que ha estat una de les preocupacions dels comerciants de Rubí durant els últims anys.

En termes més generals, Ivan Vila considera que les eleccions s’han de llegir, també, en clau antifeixista: "És alarmant com la ideologia de l’extrema dreta està arrelant en la ciutadania i com l’extrema dreta ha aconseguit suports en ajuntaments, com el de Rubí, i parlaments fins a poder posar en perill molts drets i llibertats", ha dit. També ha recordat que al Congrés es decideix - "i per desgràcia, moltes vegades, s’ingereix” - en matèries com l’habitatge, la dependència, l'educació o la seguretat.

El partit està configurant les llistes per les quatre demarcacions, i de moment ja es coneixen els seus caps de llista: Nogueras al capdavant de Barcelona, Marta Madrenas a Girona, Isidre Gavin a Lleida i Josep M. Cruset a Tarragona. La candidatura compta amb el suport de Demòcrates de Catalunya i de Moviment d’Esquerres.

Quatre rubinencs a les llistes del Congrés

Vila serà un dels quatre rubinencs que formaran part d'alguna llista per a les eleccions espanyoles. Aquesta setmana s'ha donat a conèixer que Marta Garcíaanirà en el número 31 del PSC, Juan José Ginerho farà com a número 29 del PPi Montse Soler, en el número 17 per ERC.