Sant Joan 2023 a Rubí: fogueres i altres actes

Els Diables de Rubí tornaran a ser els protagonistes de la nit més màgica de l'any

Imatge del raval de foc de Sant Joan del 2019
Imatge del raval de foc de Sant Joan del 2019 | Marta Casas
Redacció
19 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:28h
La revetlla de Sant Joan de Rubí tornarà a celebrar-se amb totes les activitats habituals, i amb els Diables de Rubí com a protagonistes.

Així, la colla serà l'encarregada de portar la Flama del Canigó a l'Ajuntament, on serà rebuda per les autoritats (23.30h) i s'hi llegirà el manifest amb motiu de la Diada de Sant Joan, festa nacional dels Països Catalans, enguany escrit per l'exconseller Lluís Puig Gordi.

Des de la plaça de l'Ajuntament, els Diables portaran la Flama fins a l'Escardívol en cercavila (23.50h), acompanyats de totes aquelles persones que ho vulguin, i allà es farà l'Escardilarre, un raval de foc (00h), previ a l'encesa de la gran foguera (00.20h). Com ja és tradició, caldrà esperar fins a l'últim moment per saber quin personatge o element han triat els Diables per calar-li foc.

La nit acabarà al mateix Escardívol amb un concert a càrrec del grup Big Mouthers, a partir de les 00.30h, amb servei de bar a preus populars.

Ballada de sardanes per la Diada de Sant Joan

El 24 de juny, Diada de Sant Joan, el Foment de la Sardana ha organitzat una ballada de sardanes a la plaça Marquès de Barberà, coincidint amb la Festa del barri de la Plana del Castell. La Cobla Marinada serà l'encarregada de portar les sardanes a la plaça a partir de les 19h.