Cinc persones s'incorporen com a serenos a Rubí

Les funcions dels Agents Nocturns és detectar desperfectes a l'espai públic i el mobiliari urbà i comunicar incidències

Rebuda als nous Agents Nocturns de Rubí
Rebuda als nous Agents Nocturns de Rubí | Localpres
Redacció
19 de juny del 2023
Rubí ja compta amb cinc nous agents nocturns, els serenos, una figura que ha recuperat l'Ajuntament en una prova pilot per fomentar la convivència, el civisme i la sensació de seguretat. Aquests agents, doncs, s'encarregaran de comunicar les incidències i desperfectes que localitzin a la vía pública i, en cas de ser necessari, derivar les consultes o requeriments ciutadans al servei corresponent.

L'acció i presència al territori es coordinarà amb la Policia Local i el servei de Civisme, per tal que la seva zona d'influència sigui "eficaç" i "complementi la tasca dels serveis de seguretat".

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat la benvinguda al nou equip, format per cinc persones, i ha posat en valor la tasca d'aquesta nova figura, que contribueix "a millorar la proximitat amb la població i la percepció de seguretat".

Els cinc nous serenos han començat la seva formació, al voltant de qüestions relacionades amb la ciutat, l'organització de l'Ajuntament i el seu funcionament; i continuaran treballant conceptes relatius al civisme, la convivència i bon veïnatge, familiaritzant-se amb les ordenances que regulen aquestes qüestions. En aquestes trobades es treballaran les diferents funcions que durà a terme l'equip: recórrer la ciutat per detectar incidències a l'espai públic i el mobiliari urbà, i comunicar incidències.

La prova pilot s’allargarà sis mesos, i s’inicia amb un equip de cinc persones amb la intenció d'anar-lo ampliant en el futur.